Abas želi da se sastane s Netanjahuom pod patronatom Trampa

Izvor: N1 televizija, 09.Maj.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas želi da se sastane s Netanjahuom pod patronatom Trampa

Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio je da čeka na posetu predsednika SAD Donalda Trampa palestinskim teritorijama i da je spreman da se sastane s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom pod Trampovim patronatom.

Tramp je prihvatio poziv Palestinaca da dođe, rekao je Abas.

"Mi sada čekamo na njegovu skoru posetu Vitlejemu", dodao je palestinski predsednik.

Tramp je nedavno najavio da će krajem maja posetiti Izrael u okviru turneje koja će obuhvatiti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Saudijsku Arabiju, Vatikan, Brisel i Italiju, ali nije posebno pomenuo posetu palestinskim teritorijama.

Izraelski mediji su međutim odmah javili da će američki predsednik u okviru te turneje doći i u Vitlejem na Zapadnoj obali.

"Mi smo mu rekli da smo spremni da sarađujemo s njim i sastanemo se s izraelskim premijerom pod njegovim sponzorstvom da izgradimo mir", rekao je Abas u Ramali na zajedničkoj konferenciji za novinare s nemačkim predsednikom Frankom-Volterom Štajnmajerom, aludirajući na nedavni sastanak sa Trampom u Beloj kući.

Abas i Netanjahu nisu vodili direktne suštinske razgovore od 2010, a poslednji mirovni pregovori vođeni uz posredovanje SAD, doživeli su krah aprila 2014. godine.

Tramp je u više navrata rekao da je spreman da posreduje sklapanju konačnog sporazuma između Izraela i Palestinaca.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Abas spreman da se sastane s Netanjahuom pod patronatom Trampa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Maj.2017

Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio je da čeka na posetu predsednika SAD Donalda Trampa palestinskm teritorijama i da je spreman da se sastane s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom pod Trampovim patronatom.   Tramp je prihvatio poziv Palestinaca da doe, rekao je Abas.   "Mi sada čekamo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.