Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abas je spreman za sastanak sa Netanijahuom

- Palestinski predsednih Mahmud Abas je spreman da se sastane sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom - izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je tokom konferencije za novinare nakon sastanka Saveta bezbednosti UN u Njujorku rekao da je Moskva, u skladu sa interesima Izraelaca i Palestinaca, predložila da se Netanjahu i Abas bez preduslova sastanu u Moskvi.

- Inicijativa je i dalje na snazi. Koliko sam ja shvatio, Abas je spreman za takav sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - izjavio je Lavrov i dodao da će Moskva biti u kontaktu sa obe strane i da smatra da će se pružiti prilika da se iz prve ruke vidi koje su mogućnosti izlaska iz ove "komplikovane i neprijatne situacije", prenosi TASS.

Ruski ministar je govorio i o doprinosu Rusije u pružanju podrške Agenciji UN za palestinske izbeglice (UNRVA), nakon što su SAD saopštile odluku da ukinu finansije ovoj agenciji.

- Prvobitna odluka da se potpuno prestane sa plaćanjem doprinosa agenciji, a zatim i odluka da se plaća samo pola sume ugrožava napore usmerene ka palestinskim izbeglicama u regionu. Konsultovaćemo se sa svim stranama kako bismo videli šta se može uraditi - zaključio je Lavrov.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.