AP: Zašto ima manje vesti o protestima u Iranu?

Izvor: RTS, 04.Jan.2018, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP: Zašto ima manje vesti o protestima u Iranu?

Protekle noći bilo je manje vesti o protestima u Iranu, koji su počeli pre nedelju dana i u kojima je najmanje 21 osoba izgubila život, javlja AP. Kako konstatuje agencija, nije jasno da li je to zato što protesti jenjavaju, ili zato što blokiranje društvenih mreža od strane vlasti onemogućava demonstrante da podele nove slike sa protesta.
U Teheranu je na ulicama mirno na početku vikenda koji u toj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemlji počinje četvrtkom.

U sredu, iranski državni mediji izveštavali su sa provladinih mitinga u desetinama gradova širom zemlje.
Protesti su započeli u četvrtak 28. decembra, sa ekonomskim zahtevima, ali su se narednih dana na njima mogli čuti zahtevi za rušenje vlasti.
Stotine ljudi uhapšeno je u tim protestima, navodi AP.
U međuvremenu, iranska dobitnica Nobelove nagrade za mir Širin Ebadi, koja živi u egzilu, pozvala je građane u Iranu da se udruže u građanskoj neposlušnosti i nastave sa protestima.
Arapski dnevnik Ašarku el-Avsat citirao je njene reči da Iranci treba da ostanu na ulicama i da im ustav daje pravo da protestuju, prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saudijska Arabija i Izrael vrebaju znake slabosti u Iranu

Izvor: Blic, 04.Jan.2018

Najžešći regionalni neprijatelji Irana, Saudijska Arabija i Izrael, pomno vrebaju znake slabosti i promena u toj zemlji koja se suočava s višednevnim protestima, ali su zauzeli prilično različite stavove u pogledu tamošnjih demonstracija, navodi AP...Saudijski zvaničnici nisu zvanično izdali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.