A šta bi bila Ruskinja u SAD nego špijun?

Izvor: Mondo, 16.Jul.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A šta bi bila Ruskinja u SAD nego špijun?

Žena ruske nacionalnosti, koja živi u Vašingtonu, uhapšena je pod sumnjom da "deluje kao agent ruske vlade", saopšteno je iz Stejt departmenta.

Foto: MONDO/Ana Božović

U saopštenju se navodi da Ruskinja Marija Butina (29) radi kao agent ruske Vlade dok, u isto vreme, "razvija odnose sa građanima SAD" i "infiltrira se u političke grupe".

Iz Stejt departmenta su saopštili da je Butina, navodno, bila zaposlena u odeljenju visokog zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ruske Vlade kojem je Kancelarija Ministarstva finansija SAD za kontrolu strane imovine uvela sankcije.

Helsinki: Šta kaže Putin, a šta Tramp

Butina je uhapšena juče i naređen je njen pritvor do saslušanja, koje je zakazano za sredu, 18. jul, navodi se u saopštenju.

O ovom hapšenju javnost je obaveštena u danu susreta predsednika SAD Donalda Trampa i Rusije, Vladimira Putina u Helsinkiju, gde je Putin negirao obaveštajno mešanje Rusije u američke predsedničke izbore a Tramp okarakterisao izveštaje sopstvene obaveštajne službe o tome kako su Rusi pomogliu da dobije izbore kao sramotne.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruskinja uhapšena u SAD zbog sumnje da je agent

Izvor: N1 televizija, 16.Jul.2018

Ženska osoba ruske nacionalnosti, koja živi u Vašingtonu, uhapšena je pod sumnjom da djeluje kao agent ruske Vlade, saopšteno je iz Stejt departmenta...U saopštenju se navodi da Ruskinja Marija Butina (29) radi kao agent ruske Vlade dok, u isto vreme, razvija odnose sa građanima SAD i infiltrira...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.