Izvor: RuskaRec.ru, 08.Avg.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 ruskih navika koje hitno treba da usvojite

1. Ponesite poklon Izvor: Vladimir Vjatkin/RIA Novosti
Kada idu u posetu prijatelju, komšiji ili poznaniku, Rusi često nose mali poklon. Kutiju čokoladnih bombona, tortu ili igračku za dete, a možda i cveće. Nije važno kakav je poklon, važna je pažnja. Rusi kažu: „Ne može se u goste ići praznih ruku.”
Šest čudnih stvari kojima Rusi dovode strance u nedoumicu

2. Ostavite kašičicu u šolji čaja Izvor: Ruska reč
U sovjetska vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << postojala je šala da Rusi piju čaj sa zatvorenim desnim okom, kako ih ne bi ubola kašičica ostavljena u šolji. Misterija je zašto Rusi to rade. Istina, šolja čaja s kašičicom se brže hladi, a izgleda i da čaj tako ima bolji ukus...
3. Dvaput slavite Novu godinu Izvor: Jevgenij Jepančincev/RIA Novosti
Do 1918. godine Rusi su koristili Julijanski kalendar koji 13 dana kasni za Gregorijanskim koji je tada važio u Evropi. Iako je Rusija odavno prešla na novi kalendar, Nova godina po starom kalendaru (koja se paradoksalno zove Stara nova godina) još uvek se slavi.  Braća Srbi dobro znaju o čemu se radi, jer i oni slave „Srpsku Novu godinu“.
Ako malo razmislite, ima i te kako smisla da slavite dve umesto jedne Nove godine: imaćete dve gozbe i dve zabave (mada, istini za volju, za Staru novu godinu Rusi ne daju poklone) i, naravno, imećete dve prilike da poželite želju.
Kako Rusi slave „Srpsku Novu godinu“

4. Jedite sladoled i zimi Izvor: AP
Hladnoća nije razlog da odustanete od omiljene poslastice. Neke sladoledžije u Rusiji rade čak i kad temperatura padne ispod nule. Ako ste zabrinuti da biste se mogli prehladiti, pomešajte sladoled sa ruskim slatkim. Tako se vaše grlo neće preterano ohladiti.
5. Radite sve u poslednjem trenutku Izvor: Sergej Kuznecov/RIA Novosti
Rusi nekako uspevaju da sve rade u poslednjem trenutku. Teško im je da počnu posao, ali umeju sjajno da ga završe – to je činjenica!
S jedne strane, to ukazuje na to da su nesposobni da planiraju unapred, ali, sa druge strane, to pokazuje izuzetnu sposobnost da posao uspešno završe.
Postoji jedan stari vic: Učenika pitaju „Koliko ti vremena treba da naučiš kineski jezik?” A on odgovara: „Dokad je rok?”
6. Zadržite optimizam Izvor: Aleksandar Rjumin/TASS
Nestanak tople vode na nekoliko dana, hladna leta (posebno 2017), finansijska kriza... Rusi se trude da teškoće tretiraju sa optimizmom. Na vreme pripreme šerpe sa toplom vodom, imaju gomile džempera i strpljenja napretek. 
Šta te ne ubije, to te ojača – pozitivan mentalni stav je ključna stvar. 
U gostima kod braće Rusa: Osam nepisanih pravila za trpezom

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.