Kako automobil dobije 0 zvezdica na testu?

Izvor: B92, 04.Mar.2021, 17:57

Kako automobil dobije 0 zvezdica na testu?

Crash test na kom automobil nije dobio pozitivnu ocenu, recimo Suzuki Maruti S-Presso, dobio je nula zvezdica jer nije uspeo da zaštiti putnike prilikom udesa.

Ovaj auto je zapravo najbolje prošao na tržištu Indije i Južne Afrike. Pitate se, zbog čega je zapravo nebezbedan? Zašto je dobio 0 zvezdica?

NCAP test je rekao svoje, brzinom od 65 km/h se automobil zakucao u metalnu barijeru i na lutkama je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazano koliko bi vozač i suvozač pretrpeli štete, pa ukoliko bude crveno, znači da zaštite maltene i nema.

Kao prvo, automobil ima er beg samo na mestu vozača, kada pogledamo autombil koji je dobio 5 zvezdica, on ima er begove na oba prednja sedišta, a za mesta pozadi su tu er begovi koji dolaze sa strane.

Zbog toga se smanjuje sila udarca i putnici lakše podnesu udes.

S-Presso ima problema i sa pojasevima, tačnije pojas ne može lepo da "klikne" i da žljeb lepo uđe u kućište, zbog toga su lutke posrnule ka napred faktički bez otpora.

Prema studijama, putnici sa prednjih sedišta imaju 12.8% manje šanse za fatalnu povredu kada je pojas vezan pravilno. S-Presso ima problema da apsorbuje udarac, već se sve reflektuje direktno na kabinu, što je izuzetno opasno po vozača i suvozača.

Pogotovo kod automobila kao što je S-Presso koji imaju izuzetno kratak prednji deo. Kada se to uporedi sa malo dužim hečbekom, vozač u takvom automobilu gotovo da ne oseti posledice.

Kada je globalni NCAP otišao u Indiju pre nekoliko godina i sproveo istraživanja, prvi testovi su uglavnom prikazivali 0 zvezdica što je bilo zabrinjavajuće.

Mnogi proizvođači su loše rezultate testova uzimali kao motivaciju i poboljšavali starije verzije svojih automobila ili su poboljšavali platforme, a automobile "gasili".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako automobil dobije 0 zvjezdica na testu?

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2021

Crash test na kom automobil nije dobio pozitivnu ocjenu, recimo Suzuki Maruti S-Presso, dobio je nula zvjezdica jer nije uspio da zaštiti putnike prilikom udesa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.