Folksvagen želi spajanje sa Suzukijem

Izvor: RTS, 28.Jun.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Folksvagen" želi spajanje sa "Suzukijem"

U nameri da započne proizvodnju modernih mini automobila, nemačka automobilska kompanija "Folksvagen" razmatra mogućnost preuzimanja dela vlasništva u japanskom "Suzukiju". Japanska kompanija mogla bi da profitira od proizvodnje dizel motora nemačkog partnera.

Nemački "Folksvagen" razmatra mogućnost preuzimanja desetoprocentnog udela u japanskoj kompaniji "Suzuki", kako bi počeli zajedničku proizvodnju modernih mini automobila, prenose nemački mediji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Portparoli dve auto-kompanije odbili su da komentarišu te navode, ali izvori koje su mediji citirali tvrde da "Folksvagen" nastoji da dobije udeo u "Suzukiju" radi uspostavljanja saradnje.

"Suzuki" beleži uspeh upravo sa svojim mini automobilima, ne samo na japanskom već i na svetskom tržištu, pre svega u zemljama u razvoju.

"Folksvagen" se najviše i interesuje za tu proizvodnu platformu, a automobilska industrija "Suzuki" bi mogla da profitira od proizvodnje dizel motora svog potencijalnog nemačkog partnera, ukazuju mediji.

"Morate ovu stvar da posmatrate iz azijske perspektive, posebno japanske, gde postoje vozila takve veličine i klase koje se trenutno nigde drugde ne mogu naći", citirala je agencija Rojters neimenovani izvor iz Evrope.

To je zanimljiv segment, pošto na tržištu postoji rupa koja bi trebalo da bude popunjena, dodao je taj izvor, govoreći o ponudi mini automobila van Azije.
Pogledaj vesti o: Suzuki

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.