Direktor Suzukija podnosi ostavku

Izvor: Nacionalna klasa, 11.Jun.2016, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor Suzukija podnosi ostavku

Direktor i predsednik Suzukija Osamu Suzuki podneće ostavku na direktorsku funkciju nakon što je japanska kompanija priznala prošlog meseca da je primenjivala neadekvatne testove potrošnje goriva.

Osamu Suzuki zadržaće funkciju predsednika kompanije, saopštio je japanski proizvođač. Dosadašnji izvršni potpredsednik Osamu Honda će se penzionisati.

Četvrti po veličini japanski proizvođač >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << automobila saopštio je u maju da je primenjivao neadekvatne testove prilikom izračunavanja potrošnje goriva kod modela koji su proizvedeni od 2010. godine. Kao zvanični podaci upisivani su rezultati dobijeni u laboratorijskim testovima koji su vršeni na pojedinačnim delovima, umesto da vozila budu testirana u vožnji na putu.

Japanski istražioci pretresli su sedište Suzukija prošle sedmice u okviru istrage o spornim testovima.

Promene u rukovodstvu kompanije stupaju na snagu 29. juna, a do tada treba da ih potvrde akcionari na redovnom godišnjem sastanku, saopštio je Suzuki.

Mesečna primanja Osamua Suzukija posle jula biće umanjena ua 40% u periodu od šest meseci, a njegov sin Toširo Suzuki, koji je takođe član uprave, imaće smanjenu platu za 30% u istom periodu. Direktori odelenja izgubiće bonuse za 2015. godinu, a viši menadžeri ostaće bez polovine bonusa.

Suzuki planira da reši ovu situaciju poboljšanjem obuke svojih inženjera i jačanjem programa testiranja automobila u vožnji. Kompanija navodi da će podstaći zaposlene da prijavljuju eventualne neregularnosti u radu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.