Zelenokosa i sutra u bioskopu Aleksandar Lifka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2022, 11:33

"Zelenokosa" i sutra u bioskopu "Aleksandar Lifka"

Četiri decenije nakon izvođenja prve vojvođanske rok opere "Zelenokosa”, u februaru je u Art biokopu „Aleksandar Lifka” u Subotici organizovana projekcija ove predstave u filmskom izdanju. Projekcija je na programu svakog petka od 20 časova.

Rok opera "Zelenokosa”, izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Subotici, izazvala je u to vreme veliku pažnju novinara i pozorišnih kritičara. Ovo delo, u produkciji Gabora Lenđela i Đule Gobi Fehera, a u režiji Karolja Vičeka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bavilo se mnogi aktuelnim društvenim temama sa početka osamdesetih godina prošlog veka. Prva vojvođanska rok opera, i to na mađarskom jeziku, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

"Šta reći o delu Karolja Vičeka i našeg sugrađanina Gabora Lenđela koji je pisao muziku. To je bila revolucija u to vreme, prva rok opera u regionu koja se rado gledala. Imala je na desetine, stotine izvođenja u regionu i šire u okruženju”, objašnjava Aleksandar Toković, direktor Art biokopa "Aleksandar Lifka”.

“Zelenokosa” je pre 40 godina bila na repertoaru više od godinu dana, a svako izvođenje predstave je bilo izuzetno posećeno. Sada se na repertoaru Art bioskopa nalazi filmsko izdanje ovog dela.

„Dobili smo poziv iz Beograda, iz Novog Sada. Biće prikazano u Kinoteci, u još nekim drugim sredinama, tako da želimo da se svi oni koji su je nekada gledali, prisete „Zelenokose””, dodaje Toković.

Do sada su održane sve projekcije, 4. i 11. februara. Poublika će filmsko izdanje rok opera „Zelenokosa” sledeći put moći da pogleda 18.februara, dok je četvrta i ujedno poslednja na program 25.fabruara.

Projekcije počinju u 20 časova.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ponovo rok opera „Zelenokosa“ u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2022

Četiri decenije nakon igranja prve vojvođanske rok opere "Zelenokosa", u februaru je u art biokopu "Aleksandar Lifka" u Subotici organizovana projekcija te predstave u filmskom izdanju. Ona će na programu bioskopa biti svakog petka od 20 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.