Vučić zahvalio Flekenštajnu na pomoći sa migrantima

Izvor: RTS, 19.Sep.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zahvalio Flekenštajnu na pomoći sa migrantima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Upravnog odbora nemačke humanitarne organizacije "Udruženje samarićanskih radnika" Knutu Flekenštajnu na pomoći koju njihovi stručnjaci i volonteri pružaju srpskim organima u zbrinjavanju izbeglica, pre svega u Subotici i Kanjiži.
Aleksandar Vučić je tom prilikom rekao da Vlada Srbije preduzima sve odgovarajuće mere kako bi omogućila registraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbeglica i njihovo zbrinjavanje, prenosi Tanjug.

Predsednik nemačke humanitarne organizacije pozdravio je odgovornost i organizovanost sa kojom Srbija postupa sa izbeglicama na svojoj teritoriji, ocenivši da je Srbija time postala primer poštovanja evropskih vrednosti.
Flekenštajn je najavio da će "Udruženje samarićanskih radnika", koje u Nemačkoj ima oko 1,2 miliona članova, uskoro obezbediti i novčanu pomoć Srbiji za prihvat izbeglica.
Premijer Vučić se Flekenštajnu, koji je i potpredsednik Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, zahvalio za podršku te političke grupe evropskom putu Srbije, dodaje se u saopštenju iz Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.