Memorandum o ulaganju sa Svarovskim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorandum o ulaganju sa Svarovskim

BEOGRAD -

Predstavnici Vlade Srbije i austrijskog proizvođača kristala i nakita "Svarovski" (Swarovski) potpisali su danas u Beogradu memorandum o razumevanju o otvaranju fabrike u Subotici.

Kompanija Svarovski planira da u prvoj fazi uloži 15 miliona evra i otvori 600 radnih mesta, a u drugoj fazi da investira još 25 miliona evra.

Memorandum o razumevanju potpisali su ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić, ambasador Austrije u Srbiji Klemens Koja i gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Subotice Saša Vučinić.

Predstavnici Svarovskog nisu prisustvovali potpisivanju tog dokumenta u Predsedništvu Srbije jer njihov avion zbog magle nije mogao da sleti na beogradski aerodrom.

Ćirić je istakao da će Svarovski u decembru početi pripreme za izgradnju fabrike u Subotici na zemljištu koje će toj kompaniji dati grad. On je istakao da će to biti prva fabrika Svarovskog izvan Austrije.

Holding Svarovski internacional bavi se proizvodnjom kristala za nakit i ukrasne figure, kao i materijala od kristala za modnu industriju i kristalne lustere. Ta kompanija je u 2010. godini imala promet od 2,06 milijardi evra, a u 120 zemalja zapošljava oko 23.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada i Svarovski potpisali memorandum o ulaganju

Izvor: NaDlanu.com, 18.Nov.2011

BEOGRAD, 18. novembra 2011. (Beta) - Predstavnici Vlade Srbije i austrijskog proizvodjača kristala i nakita "Svarovski" (Swarovski) potpisali su u petak u Beogradu memorandum o razumevanju o otvaranju fabrike u Subotici... BEOGRAD, 18. novembra 2011. (Beta) - Predstavnici Vlade Srbije i austrijskog...

Nastavak na NaDlanu.com...

Svarovski kristali uskoro iz Subotice

Izvor: Mondo, 18.Nov.2011

Predstavnici Vlade Srbije i austrijskog proizvođača kristala i nakita "Svarovski" (Swarovski) potpisali su danas u Beogradu memorandum o razumevanju o otvaranju fabrike u Subotici.

Nastavak na Mondo...

"Svarovski" definitivno dolazi u Suboticu

Izvor: S media, 18.Nov.2011

Kompanija Svarovski planira da u prvoj fazi uloži 15 miliona evra i otvori 600 radnih mesta, a u drugoj fazi da investira još 25 miliona evra...NS: Vlada razara privredu..Memorandum o razumevanju potpisali su ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić, ambasador Austrije u Srbiji Klemens Koja i gradonačelnik...

Nastavak na S media...

MAGLA OTERALA SVAROVSKI

Izvor: Kurir, 19.Nov.2011, 08:27

BEOGRAD - Nalevo krug! Predstavnik austrijske kompanije „Svarovski“ Markus Langes Svarovski, koji je juče u Beogradu trebalo da potpiše Memorandum o razumevanju za izgradnju fabrike „Svarovski“ u Subotici, zbog guste magle nije ni sleteo u Beograd...BEOGRAD - Nalevo krug!..Predstavnik austrijske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.