Viktorija grupa: Ne pravimo stočnu hranu s koštanim brašnom

Izvor: Blic, 24.Feb.2013, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viktorija grupa: Ne pravimo stočnu hranu s koštanim brašnom

Viktorija grupa, u čijem sastavu posluje Veterinaski zavod Subotica, saopštila je danas da ne proizvodi stočnu hranu s mesnim koštanim brašnom.

"Ovaj sastojak se isključivo upotrebljava za proizvodnju hrane za kućne ljubimce (pse i mačke)", piše u saopštenju Viktorija grupe.

U saopštenju koji je ta grupa izdala zbog, kako piše, netačnih informacija u medijima da je Veterinarski zavod Subotica ugrozio zrdavlje građana proizvodnjom stočne hrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa mesnim koštanim brašnom, precizira se da to brašno, uvezeno iz Evropske unije, nije kravljeg, već ćurećeg porekla.

"Svi sastojci koje Veterinarski zavod Subotica koristi u proizvodnji, bilo da su domaćeg porekla ili iz uvoza, prolaze stroge procese interne kontrole kvaliteta, kao i inspekcijske kontrole, i poseduju svu prateću dokumentaciju, uključujući i o poreklu robe", piše u saopštenju.

Viktorija grupa poručuje da o svemu postoji jasna i dostupna dokumentacija te kompanije i republičkih inspekcija.

"Izveštaj Republičke veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede od 31. decembra 2012. godine potvrđuje naše navode o ispravnom korišćenju sirovina u proizvodnji hrane za životinje", navodi se u saopštenju.

Viktorija grupa naglašava da Veterinarski zavod Subotica posluje u skladu s propisima Srbije i da ni na koji način nije ugrozio, niti će ugrožavati bezbednost svojih proizvoda i sigurnost građana.

Proizvodni procesi u toj kompaniji odvijaju se u skladu sa: ISO standardima, GMP+, IFS, HACCP, a proizvodi se izvoze na tržište Evropske unije, zemalja CEFTA i Rusije, piše u saospstenju.

Povezane vesti: SNS i SPO: DS stoji iza afere s mlekom Stručnjaci traže ostavke nadležnih: Ko će da odgovara zbog mleka U stočnoj hrani nema aflatoksina
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Viktorija: Ne pravimo stočnu hranu s koštanim brašnom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2013

BEOGRAD -..Viktorija grupa, u čijem sastavu posluje Veterinaski zavod Subotica, saopštila je danas da ne proizvodi stočnu hranu s mesnim koštanim brašnom..."Ovaj sastojak se isključivo upotrebljava za proizvodnju hrane za kućne ljubimce (pse i mačke)", piše u saopštenju Viktorija grupe...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.