Veterinarski zavod Subotica gradi novi pogon

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterinarski zavod Subotica gradi novi pogon

SUBOTICA -

Veterinarski zavod Subotica objavio je javni poziv za upis i uplatu akcija, kao i prospekt za izdavanje i uključenje akcija na tržište, nakon što je nedavno skupština akcionara usvojila dokapitalizaciju ove kompanije, objavila je Sinteza invest grupa na svom internet sajtu.

Predmet javne ponude je,kako se navodi, dva miliona akcija (88,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odsto postojećeg broja) koje će se prodavati po ceni od 410 dinara što je i nominalna vrednost ovih hartija. Pravo preče kupovine je otvoreno juče, 25. septembra, a traje zaključno sa 15. oktobrom ove godine.

Sva druga zainteresovana lica i akcionari, kao i akcionari koji su iskoristili pravo preče kupovine, neupisane akcije mogu kupovati po istovetnoj ceni od 16. do 22. oktobra.

Sredstva prikupljena emisijom akcija Zavodu će omogućiti finansiranje pogona za proizvodnju veterinarskih vakcina. Prva faza će biti okončana u januaru sledeće godine (fabrika za bakterijske vakcine), dok se druga faza odnosi na fabriku za veterinarske vakcine i prema planu bi trebala da bude završena do kraja 2013. godine.

Zavod je u prvih šest meseci ove godine ostvario poslovni prihod od 1,39 milijardi dinara što je slabije za 12 procenata u odnosu na godinu dana ranije dok se neto profit spustio sa prošlogodišnjih 45 na 23 miliona dinara, saopštila je kompanija ranije putem Beogradske berze.

Akcije Veterinarskog zavoda na Beogradskoj berzi od početka godine beleže pozitivan prinos od 21,2 odsto, a po poslednjoj ceni od 389 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 879,2 miliona dinara (7,6 miliona evra), navodi se na sajtu Sinteza invest grupe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.