U subotičkom naselju u planu izgradnja zatvora

Izvor: B92, 01.Nov.2020, 17:44

U subotičkom naselju u planu izgradnja zatvora

Subotica -- Nacrt Plana detaljne regulacije za deo prostora izmedu postojeće i planirane trase železnicke pruge Beograd - Subotica u Aleksandrovu nalazi se na javnom uvidu.

Naručilac je Grad Subotica, investitor Ministarstvo pravde Srbije, a nosilac izrade Sekretarijat za građevinarstvo. Obrađivač plana je JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica. Plan je na javnom uvidu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 10. novembra, piše eKapija.

Planom je obuhvaćen prostor od cca 26,9 2 hektara.

Osnovni ciljevi izrade plana detaljne regulacije su između ostalog stvaranje planskog osnova odnosno izrada sprovedbenog dokumenta za realizaciju zatvorskog kompleksa i proizvodno komercijalnih sadržaja, utvrđivanje površina javne namene za definisanje novih ulica i korekciju regulacije postojećih ulica, rešavanje problematike stacioniranog saobraćaja odnosno utvrđivanje potrebnih parking prostora, rekonstrukcija i dogradnja postojeće komunalne infrasrukture.

U Bloku 1 planirana je izgradnja zatvorskog objekta sa pratećim sadržajem. Zatvorski kompleks će činiti izgradnju svih potrebnih objekata kao i pratećeg sadržaja i uređenja kompleksa (parking prostori, zelene površine, kolski i pešački saobraćaj).

Planskim rešenjem za komplekse zatvora rezervisan je prostor od 10,98 ha.

U Bloku 3 mogu se obavljati sve delatnosti iz oblasti proizvodnje i komercijalnih funkcija, sem onih koje bi imale štetan uticaj na životnu sredinu.

Zona je namenjena prvenstveno za izgradnju većih poslovnih kompleksa, iako je dozvoljena izgradnja manjih kompleksa.

Planskim rešenjem oformljene su dve nove ulice preko postojećih nekaregorisanih puteva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.