U Subotici počela manifestacija Projektna nedelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 13:14

U Subotici počela manifestacija "Projektna nedelja"

U Subotici je danas počela Projektna nedelja, jedinstvena školska manifestacija koja se u okviru naše zemlje održava samo u gradu na severu Vojvodine. Cilj manifestacije je, kako je istaknuot, da podstakne učenike i njihove nastavnike, da svoja znanja i veštine usmere na realizaciju kreativnih i inovatnih projekata.

Tehnička škola „Ivan Sarić” u Subotici od 2007. godine organizuje Projektnu nedelju, kao jedinstvenu školsku manifestaciju na ovim prostorima. Ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na manifestaciji učestvuje sedam osnovnih i šest srednjih škola iz Subotice, sa svojim kreativnim i inovativnim projektima iz različitih oblasti.

„Ove godine, u pet kategorija, nadmetat će se 59 projekata, koje će ocenjivati 12 članova komisije, komisije koja je sastavljena od eminentnih ličnosti iz sveta obrazovanja, kulture i privrede. Učenici će se takmičiti u svojim kategorijama: automatizacija i robotika, uređaji, proizvodi i sklopovi, informatika, aktivnosti, događaji i društveni angažman”, rekao je na otvaranju Željko Rajčić, direktor Tehničke škole „Ivan Sarić”.

Projektnu nedelju je svečano otvorila profesor doktor Gabrijela Đurić, pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje, koja je tom prilikom podsetila da sistem obrazovanja u Srbiji prolazi kroz transformaciju, u smislu aktivnog unapređenja, i da u tom proceu važnu ulogu ima projektno obrazovanje. Na taj način se, kako je rekla, gradi bolja umreženost sa privredom i kompanijama, gde će mladi ljudi razvijati pored kreativnosti razvijati i inovativnost.

„Sigurna sam da će siguran put, sigurna karijera, ali i održivost kompanija u ovom regionu, održivost privrede, biti na značajnom nivou i da neće biti samo održiv razvoj, nego da će ovi mladi svojim rezultatima na ovim radionicama pokazati da smo dobar tim, i da mi to zajedno za budućnost i možemo”, dodala je pomoćnica ministra prosvete.

Na današnjem otvaranju Projektne nedelje je takođe istaknuto da će Tehnička škola „Ivan Sarić”, kao domaćin i organizator te manifestacije, uskoro dobiti status Trening centra za razvoj dualnog obrazovanja u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.