U SEVERNOBAČKOM OKRUGU ALARMANTNO: Epidemiološka situacija nesigurna

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 16:22

U SEVERNOBAČKOM OKRUGU ALARMANTNO: Epidemiološka situacija nesigurna

Epidemiološka situacija u Severnobačkom okrugu je i dalje nesigurna i sa tendencijom daljeg pogoršanja, navedeno je u epidemiološkom izveštaju objavljenom na sajtu Opšte bolnice u Subotici.

Kako se navodi, u odnosu na prethodnu nedelju registrovan je značajan porast broja registrovanih pozitivnih slučajeva, dok dnevni broj registrovanih slučajeva kontinuirano raste od srede 21. oktobra.

Tokom jučerašnjeg dana registrovana su četiri nova potvrđena slučaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih pacijenata značajno raste i i dalje je veći nego broj otpuštenih pacijenata.

U ovom trenutku su aktivna 23 slučaja na teritoriji Severnobačkog okruga, od čega je najveći broj u Subotici - 22.

Trenutno se na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice nalazi 12 pacijenata, od kojih je jedan u kovid jedinici intenzivne nege i lečenja na neinvazivnoj ventilaciji.

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo, a prosek starosti kovid pacijenata na bolničkom lečenju je 58 godina.

Najmalađi pacijent ima 43 godine, a najstariji 76 godina.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.