Sutra potpisivanje koalicionog sporazuma u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra potpisivanje koalicionog sporazuma u Subotici

SUBOTICA -

Sutra u podne biće potpisan koalicioni sporazum o stvaranju odborničke većine i podeli osnovnih zaduženja u Subotici, najavio je danas predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

On je za subotičku Ju eko televiziju izjavio da će vlast činiti "relativno široka" koalicija stranaka – Demokratske stranke (DS), Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), Socijalističke partije Srbije (SPS), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Liberalno demokratske partije (LDP), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Bunjevačke stranke.

"Postoji načelan dogovor oko budućeg funkcionisanja vlasti, i u političkom i u funkcionalnom smislu. Očekujem da će u petak biti održana sednica Skupštine na kojoj će se doneti sve neophodne odluke kako bi se proces konstituisanja vlasti mogao okončati", rekao je Pastor.

Predsednik SVM-a nije želeo da pominje personalna rešenja, ali je rekao da će gradonačelnik biti iz redova DS-a, predsednik i sekretar Skupštine iz redova SVM-a, te da će od ukupno 11 članova gradskog veća SVM imati tri.

Pastor se složio da se sutrašnjim potpisivanjem stavlja tačka na nesporazume i otvara novi list u odnosima između dve najjače političke stranke u gradu – DS i SVM.

"Na taj novi list trebaju da se stavljaju činjenice, okolnosti i događaji gradnje međusobnog poverenja i zajedničkog zalaganja za perspektivu Subotice, a na to je SVM spreman", rekao je Pastor.

U novom sazivu lokalnog parlamenta našlo se 20 odbornika sa liste "Izbor za bolji život – Boris Tadić", koju čine Demokratska stranka (DS), Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), kao i 16 odbornika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM).

U parlamentu se nalazi i osam odbornika sa liste "Pokrenimo Suboticu – Tomislav Nikolić" koju čine Srpska napredna stranka (SNS) i Nova Srbija (NS), zatim šest odbornika sa "Liste za Srbiju" koju čine Demokratska stranka Srbije (DSS), Srpska radikalna stranka (SRS), Srpska demokratska stranka (SDS).

Po četiri odbornika imaju liste "Čedomir Jovanović – Preokret", Lige socijaldemokrata Vojvodine i koalicija SPS-PUPS-JS.

Što se manjinskih listi tiče, Savez bačkih Bunjevaca (SBB) ima dva odbornika, a Pokret mađarske nade (PMN), Bunjevačka stranka (BS) i Demokratska stranka vojvođanskih Mađara (DSVM) po jednog odbornika.

Skupština grada Subotica konstituisana je prošlog četvrtka, kada je na mesto predsednika izabran Slavko Parać iz redova Demokratske stranke, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu dužnost.

Kako je tada najavljeno od strane odbornika DS-a, mesto predsednika skupštine pripašće SVM-u ukoliko bude postignut dogovor o njihovom učešću u vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum naprednjaka i socijalista u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012

ZRENJANIN -..Koalicija oko Srpske napredne stranke "Pokrenimo Zrenjanin" i stranke okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS) postigle su sporazum o saradnji u Skupštini grada Zrenjanina, kazao je danas predsednik Gradskog odbora SNS u tom gradu Goran Knežević...Knežević je na konferenciji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ko će formirati vlast u Zrenjaninu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012

ZRENJANIN -..Koalicija oko Srpske napredne stranke "Pokrenimo Zrenjanin" i stranke okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS) postigle su sporazum o saradnji u Skupštini grada Zrenjanina, kazao je danas predsednik Gradskog odbora SNS u tom gradu Goran Knežević. Posle naprednjaka, oglasio se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Danas potpisivanje koalicionog sporazuma u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2012, 03:45

SUBOTICA -..Danas u podne biće potpisan koalicioni sporazum o stvaranju odborničke većine i podeli osnovnih zaduženja u Subotici, najavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor...On je za subotičku Ju eko televiziju izjavio da će vlast činiti "relativno široka" koalicija stranaka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Potpisivanje koalicionog sporazuma u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2012

SUBOTICA -..U podne će biti potpisan koalicioni sporazum o stvaranju odborničke većine i podeli osnovnih zaduženja u Subotici, najavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor...On je za subotičku Ju eko televiziju izjavio da će vlast činiti "relativno široka" koalicija stranaka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.