Sud kaznio ekološkog aktivistu iz B. Topole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2015, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud kaznio ekološkog aktivistu iz B. Topole

Osnovni sud u Subotici kaznio je volontera Dragana Pečuricu iz Bačke Topole sa 30.000 dinara zbog organizovanja protesta zbog neprijatnih mirisa u Bačkoj Topoli i narušavanja poslovnog ugleda privatne firme AIK u čijem sklopu se nalazi kafilerija Žibel.

Pečurica je prošle godine pokrenuo peticiju, koju je do sada podržalo oko 2.000 građana koji podržavaju njegove zahteve. On je dodao da se žalio na presudu.

"Moja borba se odnosi samo na smrad i ništa drugo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a oni hoće da me unište potpuno: materijalno, duhovno, moralno, a kad mene unište onda će dobiti krila pa se niko više neće buniti u Bačkoj Topoli protiv smrada", rekao je Pečurica za agenciju Beta.

Dodao je da će, bez obzira na presudu, nastaviti da organizuje proteste u Bačkoj Topoli, na kojima mu se obično pridruži nekoliko desetina građana.

Pečurica je ranije podneo više krivičnih prijava protiv inspektora za zaštitu životne sredine u Bačkoj Topoli i firme AIK Bačka Topola.

Republički Zaštitnik građana pokrenuo je postupke protiv Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i lokalne samouprave Bačka Topola.

Protestna okupljanja zbog zagađenja vazduha, vode za piće, zemljišta i reke Krivaje u opštinama Bačka Topola i Mali Iđoš već nekoliko godina organizuje grupa građana na čelu sa Draganom Pečuricom.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bačka Topola: Sud kaznio ekološkog aktivistu koji je protestovao zbog smrada

Izvor: Radio 021, 10.Dec.2015

Osnovni sud u Subotici kaznio je volontera Dragana Pečuricu iz Bačke Topole sa 30.000 dinara zbog organizovanja protesta zbog neprijatnih mirisa u Bačkoj Topoli i narušavanja poslovnog ugleda privatne firme "AIK" u čijem sklopu se nalazi kafilerija "Žibel"...Pečurica je prošle godine pokrenuo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.