Subotičko pozorište gostuje 2. aprila u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2018, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotičko pozorište gostuje 2. aprila u Beogradu

Narodno pozorište Subotica 2. aprila gostuje na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu sa Nušićevim "Sumnjivim licem" u režiji Predraga Štrpca.

"Teško da se može nešto novo reći o opusu Nušićevih komedija pa tako i o "Sumnjivom licu". Velika novost bi bila da, radeći, a potom i gledajući Nušića, otkrijemo da je zastareo, prevaziđen i da je prestao da bude aktuelan, da njegove likove ne prepoznajemo više među nama, da su njegove dramske situacije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mentalitetske crte likova u njima, nama odavno strane - jednom rečju, da smo se mi promenili i postali bar malo drugačiji", kaže Štrbac.

"Potpuna novost bi bila da smo prestali da budemo, neko manje, neko više, kao likovi iz "Sumnjivog lica" - korumpirani, pohlepni, ograničeni, pokvareni, podmitljivi, prefrigani, lenji, neobrazovani, prevejani, prevrtljivi, da smo prestali da svojim delanjem ili nedelanjem stvaramo kriminogeno društvo koje sve dublje i dublje tone u kal sopstvenih izmišljenih veličina, svakodnevnih laži i egocentrične pohlepe. To bi bila prava novost", ističe Štrbac.

Uloge tumače Miloš Stanković, Suzana Vuković, Jovana Belović, Vladimir Grbić, Ljubiša Ristović, Igor Greksa, Zoran Bučevac, Dimitrije Dinić, Sanja Moravčić, Milan Vejnović, Srđan Sekulić i Nebojša Čolić.

Predstava je premijerno izvedena 19. maja prošle godine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.