Subotički stadion dobija novu podlogu i atletsku stazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2018, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotički stadion dobija novu podlogu i atletsku stazu

Početkom novembra slike poplavljene travnate podloge Gradskog stadiona u Subotici postaće prošlost. U toku je opsežna rekonstrukcija objekta, prva nakon više decenija, koja podrazumeva postavljenje nove travnate podloge i atletske staze.

Tvorci Kuće fudbala u Staroj Pazovi, subotički SMB, užurbano rade na stvaranju preduslova za evropske fudbalske utakmice i evropska atletska takmičenja. Gradska, Pokrajinska i Republička administracija udružili su sredstva kako bi Gradski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stadion u Subotici dobio novu travnatu podlogu, ispod koje je savremeni zalivni i drenažni sistem, a odmah pored nje i modernu atletsku stazu, sa svim neophodnim celinama za više atletskih disciplina.

"Rok za izvođenje radova je sto pet dana. Ukoliko nas vreme posluži, a verujem da hoće, najave su takve da ćemo imati lep septembar i oktobar, rok je negde početak novembra, verujem da ćemo već krajem oktobra završiti sve ono što treba da se završi", kaže član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović.

S obzirom da su od poslednje rekonstrukcije prošle decenije, ne iznenađuje pojava problema. Tako se došlo do saznanja da je fudbalski teren manji od UEFA-inih standarda, zbog čega se morao proširiti, što se neće odraziti na atletsku stazu, koja će biti proširena na uštrb severne i južne tribine.

"Veličina terena mora da bude po evropskim standardima. Standardima u UEFE – šesdeset osam širina, sto pet metara dužina. Naš teren je bio dugačak svega devedeset devet metara, dakle šest metara smo morali da ga proširimo sa tri metra s jedne strane i tri metra s druge strane", dodaje Simović.

Radovi su vredni skoro devedeset miliona dinara, a podrazumevaju i rekonstrukciju prostorija Atletskog i Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Nakon njihovog završetka, sledi lobiranje za bolje uslove samih gledalaca, odnosno za projektovanje i kasniju rekonstrukciju tribina stadiona.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.