Izvor: Radio 021, 25.Feb.2021, 12:44

Subotičani osumnjičeni da su utajili 130,7 miliona dinara

Policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsila četiri osobe iz Subotice osumnjičene za poresku utaju i pranje novca u iznosu od 130,7 miliona dinara, saopšteno je danas.

U saradnji sa inspektorima Poreske policije, uhapšen je vlasnik privrednog subjekta iz Subotice zbog sumnje da je umanjio oporezivu dobit i izbegao plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti u iznosu od 9,8 miliona dinara i pripadajuće doprinose za socijalno osiguranje u iznosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od skoro 3,3 miliona dinara.

Navodi se da osumnjičeni od maja 2017. do maja 2020. nije podneo u zakonom propisanom roku poresku prijavu za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za poslovnu 2016, 2017, 2018. i 2019. godinu čime je izbegao plaćanje godišnjeg poreza na dohodak u iznosu od 13 miliona dinara.

"U istom periodu, u saizvršilaštvu sa ostalom trojicom osumnjičenih, izvršeno je krivično delo pranja novca u iznosu od 104.464.637 dinara, tako što su neosnovano prebačena novčana sredstva sa računa privrednog subjekta na račune fizičkih lica, koja su potom podignuta i vraćena glavnoosumnjičenom licu, iako su bili svesni da ta sredstva predstavljaju imovinu koja potiče od kriminalne delatnosti i utaje", saopštila je Poreska uprava.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.