Subotica daje 3,8 miliona za projekte verskih zajednica

Izvor: Blic, 17.Jul.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica daje 3,8 miliona za projekte verskih zajednica

Subotička lokalna samouprava raspodelila je 3,8 miliona dinara namenjenih za rekonstrukciju, adaptaciju, popravke i održavanje crkava, župa, verskih zajednica i crkvenih opština na teritoriji grada.

Rešenjem gradonačelnika, 1,95 miliona dinara dodeljeno je Subotičkoj biskupiji za projekat rekonstrukcije, adaptacije i popravke crkava i župa na teritoriji Subotice, dok je 1,45 miliona dodeljeno Pravoslavnom arhijerejskom namesništvu subotičkom.

Ovim sredstvima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biće finansirana sanacija i restauracija paraklisa uspenja presvete Bogorodice na Vodici, postavljanje pločica u hramu svetog proroka Ilije na Paliću, postavljanje mozaika na hramu svetog velikomučenika Georgija u Bajmoku, izrada spoljne fasade hrama u Aleksandrovu, kao i radovi na izgradnji hrama silaska svetog Duha na apostole u Novom Žedniku.

Reformatska hrišćanska crkva Subotica, za projekat održavanja kuće domara ove crkve, dobila je 200.000 dinara, dok je isti iznos Evangelistička hrišćanska crkvena opština dobila za projekat rekonstrukcije malih tornjeva na zgradi crkve.

Sredstva će se izabranim podnosiocima prijave isplaćivati u skladu sa dinamikom priliva sredstava u budžet Grada Subotice za 2015. godinu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.