Subotica: Vakcinacija bez zakazivanja danas i za vikend u Novoj opštini

Izvor: B92, 25.Jun.2021, 13:46

Subotica: Vakcinacija bez zakazivanja danas i za vikend u Novoj opštini

Prijem prve doze vakcine protiv korona virusa bez prethodnog zakazivanja može da se obavi danas, ali i za vikend u Novoj opštini. Na raspolaganju su vakcine tri proizvođača.

Imunizacija stanovništva protiv zarazne bolesti kovid-19 nastaviće se i za vikend. Pored građana koji su prijavili kroz sistem "eUprava" za prvu vakcinu, odnosno za revakcinaciju, u naredna tri dana nastavlja se vakcinacija prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dozom bez zakazivanja. Kao i poslednjih mesec dana biće dostupne vakcine "Sinofarm" i "Fajzer", ali i "Astra Zeneka".

Važno je napomenuti da za prijem prve "Astra Zeneka" doze treba da se prijavi na punktu i građani će biti pozvani čim se prikupi grupa zainteresovanih, s obzirom da je jedna bočica za deset osoba, prenosi subotica.com.

Punkt u Novoj opštini otvoren je svakog dana, uključujući i vikend, od 8 do 20 časova i biće omogućeno vakcinisanje bez poziva. Takođe, u subotu će se bez poziva moći vakcinisati građani u ambulanti na Makovoj sedmici (Istočni vinogradi bb) i to u periodu od 8 do 13 časova.

Na vakcinaciju bez zakazivanja mogu da dođu svi punoletni državljani Srbije, bez obzira na prebivalište. Vakcinaciju mogu da obave i stariji maloletnici, takođe državljani Srbije, starosti 16 i 17 godina, ali uz obaveznu potvrdu, odnosno odobrenje izabranog lekara. Za sada jedino Fajzer vakcina je odobrena za imunizaciju maloletnih lica.

Dom zdravlja poziva sve koji žele da se vakcinišu da dođu na punkt u Novoj opštini, sa sobom da ponesu lični dokument sa slikom, po mogućnosti popune i ponesu obrazac za saglasnost kako bi se ubrzao proces evidentiranja u sistem, a ukoliko nisu u mogućnosti moći će da popune i potpišu obrazac za saglasnost na samom punktu.

Po poslednjim informacijama iz Zavoda za javno zdravlje, u Subotici je trenutno registrovano 10 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, bez zaraženih u poslednja 24 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Subotica,   Vakcinacija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.