Subotica: Uređeni putevi - veća bezbednost u saobraćaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Uređeni putevi - veća bezbednost u saobraćaju

Proširenjem i asfaltiranjem ulica, kao i rekonstrukcijom tri najfrekventnije raskrsnice u centru Subotice te postavljanjem video nadzora, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, značajno će poboljšati bezbednost učesnika u saobraćaju u gradu na severu Bačke.

Ulica Matije Gupca u Subotici , koja spaja centar grada i naselje "Prozivka", dobila je nov asfalt. Sada je i šira za jedan metar, i to na delu od ulice Otona Župančića do Blaška Rajića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Za radove je iz gradskog budžeta, bez PDV-a, izdvojeno pet miliona dinara.

"Proširenjem ove ulice za jedan metar, svi stanovnici MZ "Prozivka" i MZ "Centar 3" mnogo brže će stizati do centra grada. Na ovaj način, ulica Matije Gupca postaje dobra alternativa ulici Braće Radić", kaže dipl. ing. Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Grada Subotica.

Od jula traju i radovi na rekonstrukciji tri raskrsnice u centru Subotice i izgradnji traka za skretanja ulevo iz ulice Maksima Gorkog u ulice Braće Radić i Matije Gupca.

Na ovim lokacijama biće postavljen i video nadzor koji će biti povezan sa već postojećim kod hotela "Patria". Ove radove finansira Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 73 miliona dinara, a biće završeni 25. decembra.

"To je glavna i najfrekventnija gradska saobraćajnica. Nedostatak traka za skretanja ulevo tu je predstavljao veliki problem. Na ovaj način ubrzaćemo protočnost i podići nivo bezbednosti u saobraćaju", dodaje on.

Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, tokom ove građevinske sezone asfaltiralo je i ulice Ferenca Sepa, Braće Majer i Matije Gupca.

Naredne sedmice mašine se sele u MZ "Gat", u Palmotićevu ulicu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.