Subotica: Projekti prekogranične saradnje sa Hrvatskom

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Projekti prekogranične saradnje sa Hrvatskom

U Subotici je predstavljen drugi poziv za dostavljanje predloga projekata Interrega - IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska za period 2014-2020. godina.
U drugom pozivu, iz fondova Evropske unije na raspolaganju je 15 miliona evra za prekogranične projekte u četiri oblasti.

"To su zdravstvena i socijalna zaštita, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, turizam I kultura i regionalna poslovna konkurentnost", navodi Stela Arneri, šefica upravljačkog tela Programa, Hrvatska. 
Projekti prvog poziva ostvareni su gotovo u potpunosti - u 23 projekta partnera iz Srbije i Hrvatske uloženo je više od 15 miliona evra evropskog novca.
Prema rečima Jelene Petrov, iz Regionalne razvojne agencije Bačka, Novi Sad, na tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn" u Novom Sadu promenjeni su prozori i sređena fasada:
"Uvedeni su solarni paneli u stakleniku kao ogledno-edukativnom centru i nabavljen kotao za grejanje na palete. Nabavljena je i mašina za izradu paleta, gde će učenici sami praviti palete."
Miroslava Babić, član Gradskog veća Subotice za kulturu, rekla je da će u Subotici uraditi turističku valorizaciju Gradske kuće kao i kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju za njenu restauraciju i rekonstrukciju.
Pored četiri hrvatske županije, kao partnera, u drugom pozivu mogu da učestvuju neprofitne institucije i organizacije iz Severnobačkog, Zapadnobačkog, Južnobačkog, Sremskog i Mačvanskog okruga. Konkurs traje do kraja juna.
 
 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zajednički projekti Srbije i Hrvatske vredni 40 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2018

Poboljšanja kvaliteta socijalnih i zdravstvenih usluga, energetske efikasnosti, turizma, kulturnog i prirodnog nasleđa samo su neke od oblasti u kojima, uz finansijsku podršku EU, Srbija i Hrvatska zajednički sprovode projekte. Koji su im planovi do 2020. godine bilo je reči na konferenciji u Subotici...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.