Subotica: Plan subvencionisanja kamata za kredite privrednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Plan subvencionisanja kamata za kredite privrednika

Grad Subotica namerava da subvencioniše kamate za kredite kod privrednika putem saradnje sa Garancijskim fondom Vojvodine, izjavio je član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš.

On je u izjavi Tanjugu rekao da su uslovi za to stvoreni kroz usvajanje Odluke o unapređenju opšteg okvira za privređivanje na teritoriji grada, koja će se naći na sednici Skupštine grada zakazanoj za četvrtak.

Usvajanje ove odluke, po njegovim rečima, stvara institucionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << okvir za pokretanje Fonda za razvoj privrede, gde će već ove godine biti opredeljeno 10 miliona dinara namenjenih za subvencionisanje kamata za kredite kod privrednika preko garancijskog fonda Vojvodine.

"Oni su u julu otvorili liniju koja podrazumeva davanje garancija i za kredite koji se daju privredi, ne samo poljoprivredi i ženskom preduzetništvu. Mi smo morali čekati da se ta linija otvori", rekao je Daraboš Tanjugu.

Garancijski fond Vojvodine i Grad Subotica su još ranije ove godine uspostavili saradnju namenjenu subvencionisanju kamata za poljoprivredne kredite.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Subotici nedostaju strateška dokumenta"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2015, 12:15

Master plan razvoja turizma na Paliću je samo jedan od strateških planova potrebnih Subotici kako bi znali u kom pravcu trebaju da se razvijaju pojedine oblasti privrede, izjavio je danas član Gradskog veća u Subotici zadužen za oblast privrede Nebojša Daraboš...Za Program razvoja turizma regiona...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.