Subotica: Dečiji festival na Paliću

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 08:32

Subotica: Dečiji festival na Paliću

Dečiji festival muzike i pokreta "Palićke notice" održaće se u petak na Letnjoj pozornici i u Zoološkom vrtu na Paliću.

Organizator događaja je OISŠ "Žarko Zrenjanin", a cilj je da se kod dece razvije svest o prihvatanju različitosti. U aktivnostima će učestvovati pet škola iz Subotice, a gostovaće i dve specijalne škole iz Novog Sada.

Program počinje u 9 sati, šetnjom koja će krenuti od Letnje pozornice a prevodiće je Subotički duvački orkestar. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Deca će Alejom uzdaha napraviti krug oko Velike terase odakle će se vratiti na Letnju pozornicu gde će u pola 12 početi takmičarski deo programa. Dragana Vučković, direktorka OISŠ "Žarko Zrenjanin" istakla je ovo kao priliku da se školarci druže i razvijaju kapacitete.

Iz gradske uprave kažu da su podržali manifestaciju, jer je važno da Subotica bude grad u kome se različitost prihvata i poštuje.

Organizatori su najavili da planiraju da projekat prošire i na druge gradove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.