Stara Pazova: Narodna kuhinja za 750 korisnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova: Narodna kuhinja za 750 korisnika

Preko 34 hiljade socijalno najugroženijih stanovnika u 76 gradova i opština u Srbiji hrani se u Narodnim kuhinjama. Dve trećine korisnika čine deca. Najveća narodna kuhinja u Vojvodini je u Subotici gde se svakodnevno podeli 1.100 obroka.

U Narodnoj kuhinji u Staroj Pazovi, koja radi već deceniju i po, svakog dana pripremi se i do 750 obroka koji se korisnicima deli na ukupno 11 punktova širom opštine.

Oni imaju pravo na jedan obrok dnevno, dok vikendom ne dobijaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obroke u narodnim kuhinjama, pa se, kako kažu, snalaze kako znaju i umeju.

Korisnici navode da im i pored kvaliteta i raznovrsnosti hrane koji su poboljšani u proteklih godinu dana, pola vekne hleba uz obrok, nije uvek dovoljno. Boranija, grašak, testenina, pasulj ili krompir samo su neka od jela na meniju, dok dva puta u nedelji dobijaju komad mesa ili slanine.

Staropazovački Crveni krst u okviru kojeg radi Narodna kuhinja potrebnim namirnicama većim delom se snabdeva zahvaljujući Crvenom krstu Srbije, ali i sredstvima iz budžeta lokalne samouprave. Nadležni ističu da se posebno vodi računa o ispravnosti hrane.

Na dan kada smo posetili Narodnu kuhinju u Staroj Pazovi pripremljen je 731 obrok. Najviše korisnika ima u Staroj i Novoj Pazovi, kao i Golubincima, a potražnja za obrocima, dodaju nadležni, veća je u zimskim mesecima.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.