Srbija ponovo osvojila Svjetsku ligu

Izvor: BanjalukaLive.com, 25.Jun.2017, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ponovo osvojila Svjetsku ligu

Vaterpolisti Srbije odbranili su trofej u Svjetskoj ligi pošto su u finalu u Ruzu savladali Italiju rezultatom 10:9.Delfinima je to 11 trofej u tom takmičenju, a peti u nizu, čime su u potpunosti potvrdili dominaciju svjetskim vaterpolom.Najefikasniji u redovima Srbije bili su Duško Pijetlović i Stefan Mitrović sa po tri pogotka, a dva je dodao Gavril Subotić.Kod Italijana Pjetro Pinjoli i Frančesko di Fulvio po 3 puta su se upisali u strijelce.Delfini su loše otvorili meč, kako u napadu >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << tako i u fazi odbrane. To je selekcija Italije iskoristila i sjajnom igrom sa igračem više stekla veliku prednost - 4:0.Tek u finišu prve dionice Srbija je preko Stefana Mitrovića došla do pogotka.U drugoj četvrtini vaterpolisti Srbije su zaigrali znatno bolje, prije svega, u odbrani sa igračem manje. Nekoliko sjajnih obrana zabilježio je i golman Branislav Mitrović.Sredinom dionice Delfini su iskoristili igrača više i golom preko Duška Pjetlovića smanjili zaostatak na 4:2. Već u sljedećem napadu Andrija Prlainović je bio precizan iz peterca i vratio Srbiju u potpunosti u meč.Izabranici Dejana Savića odigrali su sjajnu treću četvrtinu. Najprije su se vratili u meč i preko Gavrila Subotića došli do izjednačenja, da bi pogotkom Subotića Delfini došli do preokreta - 5:4.Seriju Srbije prekinuo je Pjetro Pinjoli, poslije napada Italije sa igračem više, da bi prednost Srbiji vratio Stefan Mitrović drugim pogotkom.Mitrović je u finišu dionice udvostručio prednost Srbije, da bi na gol zaostatka Azure vratio Frančesko di Fulvio. U sljedećem napadu Filip Filipović je vratio Delfine na plus dva, sjajnim golom sa distance.U posljednjh osam minuta uslijedila je prava rezultatska klackalica. Italija je serijom 3-0 vratila prednost u svoju korist (9:8), da bi Pijetlović sa dva gola u nizu preokrenuo - 10:9.Delfini su do kraja u dva navrata sjajno odigrali u fazi odbrane, ne dozvolivši Italijanima da dođu do pogotka, što je bilo dovoljno za trijumf u finalu i novi trofej. (Sport Klub, foto: Instagram)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Srbija odbranila trofej u Svetskoj ligi

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2017

Vaterpolisti Srbije savladali su, posle velikog preokreta, Italiju rezultatom 10:9, u finalu završnog turnira Svetske lige u ruskoj Ruzi.. . Srpski vaterpolisti su loše ušli u meč, pošto su gubili sa 4:0 sve do samog kraja prve deonice. Onda je Mitrović smanjio na 1:4 pred pauzu.. . . . U...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.