Spartak izvukao Remi, Radnički ubedljiv protiv Gzire

Izvor: RTS, 12.Jul.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spartak izvukao Remi, Radnički ubedljiv protiv Gzire

Radnički – Gzira 4:0. Fudbaleri Radničkog stigli su do ubedljive pobede protiv Gzire i stekli veliku prednost pred revanš na Malti, koji je na programu sledećeg četvrtka. Spartak – Kolerajn 1:1. Fudbaleri Spartaka igrali su nerešeno u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Kolerajnom iz Severne Irske. Revanš je na programu za nedelju dana.
Radnički je od samog starta krenuo u napad. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nošem bodrenjem sa tribina domaćin je uspostavio terensku inicijativu. Pretio je Radnički sa svih pozicija. Gosti su pokušavali da iz kontre dođu do šanse, nekoliko puta su zapretili, ali je odbrana Radničkog bila na mestu.

Nišlije su do prednosti došle u 14. minutu. Odlično izveden korner sa desne strane, Pankov je bio najviši u skoku i sa pet metara glavom zakucao loptu u mrežu gostiju.
Domaćin je nastavio sa napadima, ali su gosti sve više pretili. Stvorili su nekoliko šansi pred golom Radničkog, ali je odbrana bila na visini zadatka. Postigla je Gzira gol u 25. minutu, ali je poništen zbog ofsajda.
Do kraja poluvremena beležimo još jednu odličnu akciju Radničkog, na povratnu loptu u kaznenom prostoru gostiju naleteo je Grbić, ali je bio zamalo nepreciza i lopta odlazi kraj gola.
U drugom poluvremenu Radnički je bio još silovitiji. Sabili su protivnika u šesnaesterac, stvarali šanse i postizali golove.
Prednost je duplirana u 53. minutu. Sjajnu kontru povukao je Grbić, uleteo je u kazneni prostor prosledio je loptu Haskića, koji vara pratioca i pogađa mrežu gostiju.
Samo dva minuta kasnije Radnički je postigao novi pogodak. Haskić je započeo akciju, ušao je u kazneni prostor dodaje do Stanisavljevića, koji prosleđuje loptu do Mrkića, ovaj vara golmana i plasira loptu u praznu mrežu.
Do kraja meča domaćin je stvorio još nekoliko stopostotnih šansi, a postigao je „samo" još jedan gol. Posle izvedenog auta, Jovanović je vratio loptu ka Haskiću, koji sa oko deset metara pogađa mrežu Gzire, za konačnih 4:0, igrao se 85. minut.
Trener Radničkog Nenad Lalatović ocenio je da je na terenu bilo teže nego što rezultat govori.
"Hvala publici na božanstvenoj podršci, ovo je naša zajednička pobeda. Mi smo nov tim, koji tek treba da igra kako ja hoću, imali smo malo problema u prvom poluvremenu, ali uspeli smo to dobrih posla sata u drugom poluvremenu", izjavio je Lalatović na konferenciji za medije.
Kada je u pitanju isključenje, Lalatović je rekao da ga je ponela atmosfera i da je zato "pimplovao" loptu.
"Hteo sam kao Piksi u Kini, izvinjavam se ljudima sa Malte, ali ovo je fudbalski grad. U revanšu neće biti lako, ali idemo isto na pobedu", poručio je on.
Trener Gzire Daren Abdila istakao je da je slavio bolji tim.
"Kontrolisali smo situaciju jedno poluvreme, sve do drugog gola, a posle toga je sve bilo rešeno. U revanšu će biti drugačije, sada se bolje poznajemo, biće veoma teško, ali u fudbalu je sve moguće".
Kada je u pitanju sukob sa Lalatovićem rekao je:
"Imamo poštovanje prema vama jer ste među tri u Srbiji, ali poštovanje treba da bude obostrano. I mislim da se takve stvari ne rade, ali verujem da je samo uživao u rezultatu", poručio je trener Gzire.
Spartak do remija u poslednjim momentima
Spartak je dobro ušao u meč stvarao je šanse pred golom protivnika, ali nije uspeo da nađe put do mreže Kolerajna. Gosti su se uglavnom koncentrisali na odbranu, a pretili su iz kontranapada.
Ipak, Kolerajn je poveo u 24. minutu. Golu Mekolija predhodila je velika greška odbrane Spartaka i Mekoliju nije bilo teško da smesti loptu u mrežu domaćina.
Spartak je nastavio da dominira, u finišu poluvremena ređale su se šanse pred golom protivnika, ali Vukčević i Afum nisu imali dovoljno koncentracije u završnici da zatresu mrežu Kolerajna, pa se na odmor otišlo pri vođstvu protivnika.
Spartak je pokušava u drugom poluvremenu da stigne do izjednačenja. Ređale su se šanse pred golom Kolerajna. Ipak, odbrana gostiju je odlično funkcionisala i zatvorila je sve prilaze ka svom golu.
Gosti su u nekoliko navrata zapretili iz kontranapada, ali nisu uspeli da stvore izgledniju priliku pred golom Spartaka.
U finišu susreta Spartak je stvori još nekoliko prilika, ali nije uspeo da stigne do izjednačenja. Kada se očekivao poslednji zvižduk sudije, usledio je penal za Spartak, koji je skrivio Lajons. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Savković u petom minutu nadoknade.
Tok susreta:
22.50 - Kraj meča i u Nišu. Radnički - Gzira 4:0. 
22.40 - Kraj meča u Novom Sadu. Spartak - Kolerajn 1:1.
22.39 - GOOOL! Radnički vodi sa 4:0. Jovanović vraća loptu do Haskića koji sa oko deset metara pogađa gol.
22.38 - GOOOL! Spartak stiže do izjednačenja. Penal za Spartak. Savković je bio siguran sa bele tačke u petoj minuti nadoknade vremena.
22.20 - U nastavku predhodne akcije, usledio je centaršut sa leve strane, Haskić je bio sam ispred gola, ali se spetljao i nije uspeo da postigne gol.
22.19 - Fantastičan udarac Mićića sa oko 25 metara, ali je prečka sprečila novi gol.
21.14 - Odličan šut Stanisavljevića, ali ponovo je golman Gzire uspeo da odbije loptu u polje.
21.12 - Centaršut Grbića, Haskić odlično skaće sutira, ali golman uspeva krajnjim naporom da izbije loptu u korner. 
21.08 - GOOOL! Radnički vodi sa 3:0. Sada je Haskić odlično uleteo u kazneni prostor dodao je loptu do Stanisavljevića, koji je prosleđuje do Mrkića, ovaj vara golmana gostiju i pogađa praznu mrežu. 55. minut.
21.06 - GOOOL! Radnički vodi sa 2:0. Sjajna kontra, Grbić je uleteo u kazneni prostor, prosledio loptu do Haskića koji trese mrežu gostiju.53. minut.
22.02 - Velika šansa za Radnički, ponovo je Pankov odlično skočio u kaznenom prostoru, ali ovog puta je lopta otišla preko gola.
22.01 - Velika šansa za Spartak. Posle velike gužve u kaznenom prostoru, lopta je stigla do  Đuričina na oko pet metara, ali je odbrana gostuju uspela da izblokira njegov šut.
21.46 - Poluvreme u Nišu. Radnički - Gzira 1:0. 
21.33 - Poluvreme u Novom Sadu. Spartak - Kolerajn 0:1.
21.32 - Velika šansa za Radnički. Na povratnu loptu u kaznenom prostoru naišao je Grbić, šutirao je, ali lopta odlazi kraj gola.
21.31 - Ponovo je Spartak imao stopostotnu priliku. Posle centaršuta sa desne strane, Afum je bio sam na oko pet metara, ali nije uspeo dobro da zahvati loptu i šansa je otišla u nepovrat.
21.28 - Velika šansa za Spartak. Vučević je izbio sam ispred golmana, šuzirao je sa oko sedam metara iskosa sa leve strane, ali je bio zamalo neprecizam.
21.25 - Gzira postiže pogodak, koji je poništen zbog ofsajda.
21.20 - Sjajan šut Grbića iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, ali lopta odlazi kraj leve stative gola Gzire.
21.14 - GOOOL! Radnički vodi protiv Gzire sa 1:0. Odlično izveden korner, Pankov je bio najviši u skoku i sa pet metara zatresao mrežu protivnika. Igrao se 14. minut.
21.07 - GOL! Kolerajn vodi sa 1:0 protiv Spartaka. Posle velike greške odbrane Spartaka  Mekoli se odlično snašao i zatresao mrežu. Igrao se  24. minut susreta.
21.00 - Počeo je meč u Nišu.
20.55 - Velika šansa za Spartak, Savković je odličmp skočio u kaznenom prostoru, šutirao je glavom, ali lopta odlazi kraj desne stative.
20.45 - Počeo je meč u Novom Sadu između Spartaka i Kolerajna.
20.00 - Poznati su sastavi timova Radničkog i Gzire

19.30 - Poznati su sastavi timova Spartaka i Kolerajna

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.