Saigrači o Subotiću: Šampion lige, Plejstejšna i gospodin Gvozdeni!

Izvor: Blic, 02.Maj.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saigrači o Subotiću: Šampion lige, Plejstejšna i "gospodin Gvozdeni"!

Borusija Dortmund je po sedmi put postala šampion Nemačke. Bila je to duga i nezaboravna noć za navijače "milionera" a igrači i u ovom trenutku slave. U izveštaju Dojče velea, kroz pregled nemačkih medija, analizira se podvig Borusije.

Otac uspeha, trener Jirgen Klop u prvi plan stavio je svoje mlade igrače.

"Jedinstven je način na koji su momci trenirali. Uz to, imali smo sreće i pri izboru igrača. Ne dešava se svaki dan da dovedeš 19-godišnjeg klinca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da on za godinu dana postane reprezentativac. U ovom timu su svi do jednog napredovali a međusobno se razumeju iznenađujuće dobro", rekao je Klop.

Izdanje lista Welt na internetu analiziralo je veliki uspeh "milionera".

"Neven Subotić je u tandemu sa Matsom Humelsom garant za najbolju odbranu lige".

Kapiten Nuri Sahin za Subotića je rekao da je čudak koji živi u svom svetu. Uvek je kul i ništa ne može da ga izbaci iz takta. Na Plejstejšnu je nepobediv. Tog čoveka nikada nisam video na stolu za masažu, a ipak je uvek fit. Kako je to moguće? Mora da je zver ili tako nešto. Ja ga zovem 'gospodin Gvozdeni'", istakao je Sahin.

Šta će biti sledeće sezone sa ekipom Jirgena Klopa, pita se list Merkiše Odercajtung.

"Ne treba biti naivan pa pomisliti da fudbalska praksa u Dortmundu ne važi. I sahin i Lukas Barios su profesionalci koji vode računa o novcu. Ipak, klubovi poput Bajerna ili Reala će ih teško dovesti jer se momci u Borusiji osećaju ispunjeno a pred njima stoji avantura zvana Liga šampiona. Po čaršiji se priča da su igrači jedni drugima obećali da niko neće napustiti klub", piše nemački list.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.