SVM kandiduje Ištvana Pastora za predsednika Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM kandiduje Ištvana Pastora za predsednika Srbije

SUBOTICA -

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) donelo je odluku da njihov kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji 6. maja bude predsednik stranke Ištvan Pastor, saopšteno je danas na pres konferenciji ove stranke u Subotici.

Pastor je na konferenciji za novinare rekao da ne očekuje da uđe u drugi krug i najavio da će u drugom krugu podržati dosadašnjeg predsednika Borisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tadića, a da će na osnovu toga SVM tražiti "dogovor o elementima našeg programa Vojvodine u normalnoj Srbiji".

"U tome ne vidim ni trunku ucenjivanja", rekao je Pastor, koji na predsedničkim izborima očekuje "ne samo glasove Mađara, već i ostalih građana".

"I pored toga, mislim da su šanse za drugi krug nikakve, ali je važno doći u posed što većeg broja glasova da bi se o njihovoj sudbini moglo razgovarati. Spremamo se da glasove dodamo glasovima koje Boris Tadić bude osvojio u prvom krugu i time doprinesemo njegovoj pobedi, kao i pre četiri godine", rekao je Pastor.

Komentarišući odluku da predsednik Tadić skrati mandat i da se zbog nižih troškova predsednički izbori održe objedinjeni sa lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara izjavio je da je u pitanju presedan koji slabi integritet funkcije predsednika Srbije i institucije sistema.

Pastor je ponovio da je još pre mesec dana zauzeo stav po pitanju objedinjavanja izbora radi manjih troškova, rekavši da je u pitanju "populistička i dnevno-politički upravljana odluka".

On je rekao da je jedini dobitak ovakve odluke to što će se nakon izbora moći povlačiti koraci "bez razmišljanja o tome šta će biti za par meseci, na nekim sledećim izborima".
Pogledaj vesti o: Subotica,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.