SU: Sklonište za beskućnike samo zimi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Sklonište za beskućnike samo zimi

Prihvatilište za beskućnike u Subotici postoji od 2012. godine a služi za smeštaj i zbrinjavanje građana bez krova nad glavom. Međutim, prihvatilište nije otvoreno tokom cele godine već najčešće tokom zimskih meseci. Poslednji put bilo je otvoreno početkom godine, a devet od deset njegovih korisnika ovde je tražilo sklonište i prethodnih godina.

Objekat humanitarne organizacije Karitas najčešće tokom zimskih meseci postaje prihvatilište za beskućnike. Ukupno do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sada više od 170 dana.

Ko će biti smešten u neku od 25 postelja i dobiti tri obroka dnevno, po rečima Zorana Molnara iz subotičkog Crvenog krsta, odlučuje Centar za socijalni rad, a kada će centar biti otvoren odlučuje gradonačelnik.

Štićenicima su takođe, tokom rada prihvatilišta, obezbeđeni i čista odeća, kao i lekarska nega.

"Mi se svake godine pripremamo za to jer znamo da će biti niskih temperatura i zaista je tada neophodno te ljude smestiti na sigurno i toplo. To nisu lica koja su apsolutno bez ikakvog doma i smeštaja, to su lica koja, recima, imaju neadekvatan smeštaj za zimu. Znači, prosto nemaju uslove za grejanje, tako da i njih treba skloniti na toplo", kaže Molnar.

Prihvatilište za beskućnike u Subotici nema stalni karakter, već se otvara povremeno, u slučaju elementarnih nepogoda, poput velikih snežnih padavina ili niskih temperatura.

O tome da li u Subotici ima potrebe za otvaranjem stalnog prihvatilišta za beskućnike odlučuju Centar za socijalni rad i Gradska uprava.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.