SU: Novac za obnovu Narodnog pozorišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2016, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Novac za obnovu Narodnog pozorišta

Nakon što su otkriveni stubovi, koji su jedan od simbola Subotice, napokon počinju da se pojavljuju obrisi i novog dela zgrade Narodnog pozorišta u Subotici. Radovi se u poslednje vreme odvijaju planiranim tempom pa se očekuje da će krov i fasada biti završeni do kraja godine, a centar grada dobiti novi i lepši izgled.

"Ovo je investicija vredna 225 miliona dinara, od kojih sa 145 miliona dinara učestvuje AP Vojvodina. Kao što je Republika za radove u šestoj fazi izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Narodnog pozorišta obezbedila 35 miliona dinara, tako je svoj udeo u finansiranju ispunila i Pokrajina pa očekujemo nesmetan nastavak radova", izjavio je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković obišao je gradiilište Narodnog pozorišta i gradonačelniku Subotice predao ugovor o dodeli 27 miliona dinara za finansiranje šeste faze radova.

"Odlučnost pokrajinske Vlade da se završi obnova Narodnog pozorišta u Subotici nikada nije bila pod znakom pitanja. Mi smo do sada za taj poduhvat obezbedili 367 miliona dinara, a nastavićemo da to činimo i ubuduće jer je za nas obnova zgrade Narodnog pozorišta u Subotici pitanje kulturnog identiteta ne samo Vojvodine već i cele Srbije2, rekao je Nebojša Malenković, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Radovi na obnovi i izgradnji zdanja Narodnog pozorišta u Subotici su, prema prvobitnom planu, trebali da budu završeni još 2012. godine pa Subotičani sa nestrpljenjem očekuju da ono prestane da bude gradilište kako bi na scenu mogli da stupe glumci i publika.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.