SU: Hala sportova dobija klimatizaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Hala sportova dobija klimatizaciju

Nakon decenija čekanja subotička Hala sportova trebalo bi da dobije klimatizaciju. Vlada Srbije za ove namene opredelila je 20 miliona dinara, a realizacija se očekuje nakon rebalansa subotičkog budžeta.

Uzavrela atmosfera u subotičkoj Hali sportova. Ne toliko zbog buke navijača, već zbog – nedostatka klimatizacije.

Ako je u praznoj hali po danu 29 stepeni, temperatura pod reflektorima u prisustvu više hiljada ljudi konstantno raste. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Subotica je od svojih gostiju na takmičenjima svetskog i evropskog ranga uvek dobijala najviše ocene za svoje domaćinstvo, ali je nedostatak klime uvek bilo nešto što je kvarilo pun utisak. Čini se da je tome došao kraj.

"Upravo smo zahvaljujući Vladi Republike Srbije naišli na razumevanje, odobrena su sredstva u iznosu od 20 miliona dinara i mi ćemo odmah nakon gradskog rebalansa koji će uslediti za nekoliko dana pristupiti obaveznoj zakonskoj proceduri, odabiru izvođača radova i ja mislim veoma brzo sprovesti u delo ono što želimo, a to je da Hala sportova što pre bude klimatizovana. Izuzetno je toplo, pogotovo u ovim letnjim mesecima koji su sada pred nama. Sportisti se žale, mislim da ćemo na ovaj način zaista zadovoljiti i taj segment koji nam je uvek nedostajao kada smo domaćini nekog prestižnog sportskog takmičenja", rekao je za RTV član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović.

Korist od klime u Hali sportova u Subotici neće imati samo navijači već i publika na drugim događajima. Naime, ovo je jedino zatvoreno mesto u gradu koje je svojim gabaritima pogodno za političke skupe, koncerte i sajmove. Svi oni će, ukoliko se obistine ove najave, ubuduće imati povoljnije uslove za svoje aktivnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.