SU: Gradska Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Gradska Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

U okviru akcije “Karika koja nedostaje” koju realizuje osnovna škola "Sonja Marinković" u saradnji sa gradskom Mrežom podrške inkluzivnom obrazovanju, juče su u Novoj opštini u Subotici sumirani dosadašnji rezultati projektnih aktivnosti i date smernice za nastavak rada na unapređenju razvoja inkluzivnog obrazovanja u gradu, ali i u opštini Odžaci koja je partner Subotice u ovom republičkom projektu.

Karika koja nedostaje su svakako deca i učenici kojima je potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodatna obrazovna podrška: marginalizovana deca, talentovana deca, deca sa smetnjama u razvoju, prenosi portal subotica.com .

Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju grada Subotice oformljena je sa ciljem da se obrazovnim institucijama, školama i vrtićima, kao i pojedincima, pruži podrška u oblasti inkluzivnog obrazovanja.

Mreža je nastala kao odgovor na potrebe obrazovno-vaspitnih ustanova za dodatnom podrškom u razvijanju prakse dostupnog, kvalitetnog i pravednog obrazovanja za svako dete, sa posebnom pažnjom i brigom za decu iz osetljivih društvenih grupa. Kordinatorke subotičke Mreže - psihološkinja škole „Sonja Marinković“ - Branka Bešlić i psihološkinja škole “Jovan Jovanović Zmaj” - Dragana Ćupurdija i predstavnica roditelja Olivera Petković, pored drugih, govorile su na Savetovanju.

Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje je istakao značaj gradske Mreže i u ime gradske uprave sem pozdravnih, uputio i reči podrške aktivnostima lokalne Mreže u inkluzivnom obrazovanju. Skupu su prisustvovali predstavnici većine gradskih i prigradskih osnovnih škola, zatim Politehničke škole i Školskog centra Dositej Obradović.

Više informacija o mreži i aktivnostima može se pronaći na zvaničnom sajtu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.