Pri kraju radovi na izgradnji bazena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pri kraju radovi na izgradnji bazena

SUBOTICA -

Oko zatvorenih bazena u Subotici završena je izgradnja parkinga, sledeće nedelje počinje asfaltiranje pešačkih staza, a uskoro i punjenje samog bazena vodom, konstatovali su danas subotički gradski čelnici prilikom obilaska gradilišta tog kompleksa u naselju Prozivka.

Predsednik Skupštine grada Subotica Slavko Parać izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova, posebno naglasivši da oko 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radnika radi u tri smene.

"Parterno uređenje se privodi kraju, a uskoro kreće i punjenje bazena. Nadam se da će uskoro prvi kupači imati priliku da uživaju u bazenu", rekao je Parać.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju grada Josipa Kovača Strike, završene su pristupne saobraćajnice, asfaltirano 85 parking mesta, od čega je pet mesta namenjeno invalidima, kao i tri parking mesta za autobuse.

"Trenutno radi na uređenju pešačkih staza, a u utorak kreće njihovo asfaltiranje. Nakon tih radova kreće ozelenjavanje i sadnja drveća", rekao je Kovač Striko.

Vrednost radova na spoljašnjem uređenju je 18 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz gradskog budžeta.

Prema ranijim najavama, novi bazen u Subotici svečano će biti otvoren 30. aprila utakmicom između vaterpolo reprezentacija Srbije i Mađarske.

Radovi na izgradnji bazena počeli su 7. decembra prošle godine, puštanjem u rad časovnika koji broji dane, sate i minute unazad, sa rokom izgradnje od 180 dana.

Radovi su prekidani jedino tokom vanredne situacije zbog obilnih snežnih padavina.

Čitav kompleks će imati oko 3.800 kvadratnih metara korisne površine sa dva bazena. Veliki bazen namenjen je subotičkim sportistima i rekreativcima, a mali, dubine 1,2 metra, deci i školi plivanja.

Vrednost radova je 530 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta, kroz program pomoći građevinskoj industriji u Srbiji.

Radove izvodi konzorcijum preduzeća SMB gradnja i Ekspres servis iz Subotice i Jedinstvo iz Sevojna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pri kraju radovi na izgradnji zatvorenih bazena u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2012, 04:41

SUBOTICA -..Oko zatvorenih bazena u Subotici završena je izgradnja parkinga, sledeće nedelje počinje asfaltiranje pešačkih staza, a uskoro i punjenje samog bazena vodom, konstatovali su subotički gradski čelnici prilikom obilaska gradilišta tog kompleksa u naselju Prozivka...Predsednik Skupštine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.