Pozorište iz Gračanice izvelo predstavu u Subotici

Izvor: RTS, 01.Sep.2016, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorište iz Gračanice izvelo predstavu u Subotici

Amatersko pozorište "Janićije Popović" iz Gračanice izvelo je u Subotici, povodom dana tog grada, predstavu "Školsko zvonce" Mome Dragićevića, u režiji Srećka Todorovića.
Predstava je odigrana na otvorenoj sceni ispred gradske kuće u Subotici, a autor je izrazio zadovoljstvo kako su mladi glumci odigrali predstavu sa posebnim zadovoljstvom i lepršavošću, saopštio je Dom kulture Gračanica u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << okviru koga deluje amatersko pozorište.
Povodom Dana Subotice juče je u Galeriji Otvorenog Univerziteta Subotica otvorena izložba "Sinhronicitet" akademske slikarke iz Gračanice Maje Todić.
O radovima Maje Todić je govorio Milan Tasić, kao domaćin izložbe dok je izložbu otvorila Miroslava Babić, član gradskog veća zadužena za kulturu. Gostima se obratio i gradonačelnik opštine Gračanica, Vladeta Kostić.
"Kultura i umetnost niti koje spajaju ljude, narode, zemlje povezale su Gračanicu i Suboticu. Slikari, vajari, pesnici, pisci, kompozitori, muzičari, glumci, plesači. Stvaraoci koji svojim delima, mudrošću, čuvaju nasleđe predaka, istoriju svoga naroda. Nadam se da ćemo u budućim danima, vremenu ispred nas biti prisutni sve više jedni kod drugih kroz kulturni i umetnički sadržaj", rekla je Babićeva.
Tokom boravka u Subotici deca iz Gračanice su obišla znamenitosti grada i bila u prilici da se druže sa našim vrhunskim sportistom, olimpijskim šampionom u rvanju Davorom Štefanekom koji je deci iz Gračanice uručio prigodne poklone.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.