Početak lutanja kroz srca Nišlija, sa talasa Radio Niša (VIDEO)

Izvor: NiskeVesti.rs, 03.Jun.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak lutanja kroz srca Nišlija, sa talasa Radio Niša (VIDEO)

Kako je izgledala tehnika kojom se snimala i emitovala muzika pre 40 godina, čuveni studio Radio Niša, u kome je, između ostalih, karijeru počeo i čuveni niški trojac “Lutajuća srca”, govori Miodrag Rakić u dokumentarnom filmu u produkciji City Marketing Centra.

“Radili smo noću kada je tiho i mirno. Kada su se osetili svi ti tonovi…”, priseća se on.
Kako su pesme “Lutajućih srca” počele da se puštaju na radiju, postale popularne, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << su članovi benda doživeli pobedu na Omladinskom festivalu u Subotici…
“Tu se vršila glavna selekcija između mogućnosti i snova”, podseća i Nenad Milosavljević iz “Galije”.
O ovoj grupi, periodu sedamdesetih i muzici koja je tada bila popularna u Nišu i čitavoj Jugoslaviji, u filmu “Lutajuća srca – Arhiv emocija” govore i Zdravko Čolić, Kornelije Kovač, Vojkan Borisavljević, Bilja Krstić, Radoš Bajić, Rade Radivojević i mnogi drugi njihovi saradnici i savremenici. Ovaj period je ostao u lepom sećanju, a na njega u filmu podsećaju i članovi benda - Spomenka Đokić, Milan Marković i Miroljub Jovanović.
Nišlije će moći da pogledaju film na ovogodišnjim Filmskim susretima, najavljuju.
“Nišlije zaslužuju dokumentarac o grupi čije pesme se slušaju već decenijama. Njihova muzika je večna, a sada će postojati dokumentarni film o njihovom radu, uspehu, muzici i mladosti”, kažu u City Marketing Centru.
Dokumentarac potpisuje Vlada Ristić kao reditelj, Boban Rajković radi montažu, a snimatelj je Bojan Jovanović.





Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.