Pionir najbolja fabrika slatkiša u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2010, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pionir" najbolja fabrika slatkiša u Evropi

SUBOTICA -

Klub 30 najvećih svetskih konditora, proglasio je fabriku "Pionir" iz Subotice za pobednika u 2010. godini. Ovo prestižno priznanje, koje od 1973. godine dodeljuje Međunarodno udruženje proizvođača mašina i linija za konditorsku industriju sa sedištem u Londonu, prvi put je dodeljeno u jugoistočnoj Evropi.

Predstavnicima "Pionira" nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je uručena u Aranđelovcu, a zaslužili su je zbog posebnog doprinosa razvoju, inovacijama, kvalitetu proizvoda, marketingu i prodaji u oblasti konditorske industrije . "Sa ovim priznanjem, stali su rame uz rame uz švajcarsku Nestle"- objašnjava Stevan Santo, savetnik direktora te kompanije.

Fabrika za proizvodnju čokolade, bombona i peciva "Pionir" iz Subotice, postoji više od 90 godina. Njeni slatkiši pravi su svetski brendovi, a neprevaziđeno je "Medeno srce", uz koga su odrastale generacije dece i uživali svi sladokusci. "Pionir" i sada pravi oko 1.700 tona ovog slatkiša godišnje.

"Pionir" godišnje proizvodi 15.000 tona slatkiša, od čega 65 odsto izvozi u 33 zemlje sveta. Upošljava 600 radnika, a planira da za dve godine udvostuči obim proizvodnje kako bi dostigao 30.000 tona slatkiša godišnje.Takve rezultate postiže zahvaljujući značajnim ulaganjima u proizvodnju. Prema rečima Stevana Santoa, tokom proteklih sedam godina, ova fabrika je investirala 30 miliona evra u razvoj proizvodnih pogona.

Uz "Negro" bombone, "Medeno srce", "Galeb" i čokoladu sa rižom, brendovima "Pionira" pridružili su se i čokoladice "Ola-la" te "Diamond". Ovi slatkiši imaju svoje kupce i kada se, na rafu pored njih, nađe švajcarska "Milka" , pa nije čudo što je subotička fabrika ove godine proglašena za "najslađu" u Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.