Petrović: Očekujem otvoren meč u Subotici, naš cilj je pobeda

Izvor: B92, 02.Okt.2020, 23:25

Petrović: Očekujem otvoren meč u Subotici, naš cilj je pobeda

Golman Čukaričkog Đorđe Petrović rekao je da je Spartak u dosadašnjem delu sezone pokazao da je dobra ekipa, ali je istakao da u Suboticu idu po tri boda.

"Spartak je pokazao da je dobra ekipa, koja je duže vremena na okupu, odlično se poznaju, a to se vidi na terenu u svakom trenutku. Ne bih da izdvajam pojedince, oni su pre svega odličan kolektiv... Pratili smo ih ove sezone, na njihovim mečevima ima dosta golova, jasno je da igraju dopadljiv fudbal", rekao je Petrović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi klub.

Jedan od derbija 10. kola Super lige Srbije biće odigran sutra u Subotici, gde će Spartak ugostiti Čukarički.

Petrović je naveo da nema favorita u predstojećem meču, iako je tradicija na strani njegovog tima, koji je slavio pobede u šest poslednjih superligaških mečeva protiv Subotičana.

"Mi takođe igramo otvoreno, na gol više, uz visok presing, pa je sigurno da nećemo od toga odstupati. Igramo tako i u mečevima u kojima nismo favoriti, protiv Crvene zvezde i Partizana. Spartak je pokazao da moramo da ih respektujemo, ali idemo na tri boda, pobeda bi nam mnogo značila pred nastavak sezone", rekao je on.

Petrović je šest puta u prvih devet kola sačuvao svoju mrežu netaknutom, bolji od njega u tom segmentu je samo čuvar mreže Crvene zvezde Milam Borjan, čija je mreža mirovala u sedam utakmica Super lige.

"To je lep podatak i za mene i za kompletnu poslednju liniju tima. Čitava odbrambena linija već dugo vremena igra zajedno, poznajemo se u dušu. Ove sezone smo i postigli veliki broj golova, za razliku od prošle kad smo tvrđe igrali. Takođe, veliki broj igrača se upisivao u listu strelaca", rekao je on.

Pred poslednji trening uoči polaska u Suboticu, Čukarički je saznao ime rivala u šesnaestini finala Kupa Srbije, Brđani će gostovati ekipi Novog Pazara, 21. oktobra.

"Nismo najbolje prošli, dobili smo superligaša, pa još na strani, uz dugo putovanje... Ali, naš cilj je jasan, da stignemo u finale Kupa, što da ne, i da osvojimo trofej. Prošle sezone smo nesrećno eliminisani od kasnijeg osvajača trofeja, ekipe Vojvodine. Nikad nije lako u Novom Pazaru, ali na nama je da izborimo plasman u osminu finala", rekao je Petrović.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.