Pastor o kancelariji Jobika: Nije nam potreban tutor

Izvor: RTS, 02.Nov.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor o kancelariji Jobika: Nije nam potreban tutor

Mi sami znamo šta su problemi i kako se rešavaju i ne treba nam tutor iz Mađarske, izjavio je u Subotici predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, komentarišući otvaranje kancelarije mađarskog desničarskog pokreta Jobik u Senti.
"Nije moje da cenim da li je to pravno moguće ili nije, ali ono u šta sam ja siguran je da nama ne treba niko da dolazi kao tutor i da nam rešava stvari. Tu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smo mi, znamo šta su problemi i znamo kako se ti problemi rešavaju", rekao je Pastor novinarima u Subotici nakon komemoracije žrtvama iz 1944. i 1945. godine.
On je naveo da je takav stav imao i početkom prošle godine, kada je Jobik bezuspešno pokušao da otvori kancelariju u Subotici.
Poslanik i potpredsednik ove desničarske mađarska političke stranke Ištvan Savai, u četvrtak je otvorio kancelariju u Senti kako bi "olakšao dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima".
Kako prenosi portal Vojvodina danas, Savai je naglasio da nije reč o partijskoj kancelariji Jobika, već o poslaničkoj kancelariji za prijem, te da se kancelarija neće baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti, da joj cilj nije izazivanje tenzija ili mržnje, već da - u skaldu s mogućnostima - pomaže ovdašnjim Mađarima u obavljanju poslova u Mađarskoj.
"Smatrao sam da kao poslanik koji se bavi nacionalnom politikom treba da i na otcepljenim teritorijama obezbedim mogućnost za Mađare da me potraže, da me informišu o stvarima i problemima koji ih u svakodnevnom životu tište. Mnogi od njih žive ili uče u Mađarskoj, pa me u ovoj kancelariji mogu pitati i o temama iz Mađarske", rekao je Savai.
Otvaranje ove kancelarije kritikovali su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pastor o kancelariji Jobika: Nije nam potreban tutor

Izvor: Blic, 02.Nov.2015

Mi sami znamo šta su problemi i kako se rešavaju i ne treba nam tutor iz Mađarske, izjavio je danas u Subotici predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, komentarišući otvaranje kancelarije mađarskog desničarskog pokreta Jobik u Senti...- Nije moje da cenim da li je to pravno moguće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.