Izvor: S media, 12.Apr.2013, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAJTIĆ KATEGORIČAN: Neću dozvoliti ulične prevrate! (VIDEO)

Bojan Pajtić odbacio je tvrdnje da je Deklaracija o AP Vojvodini separatističkam, a povodom današnjeg mitinga u Novom Sadu rekao je da neće dozvoliti ulične prevrate.

On je u Subotici, prilikom otvaranja nastavka radova na izgradnji zgrade Narodnog pozorišta u tom gradu, rekao da Deklaracija „samo traži poštovanje ustava i zakona ove zemlje”.

"Kada se zatraži da se poštuju ustavna i zakonska prava Vojvodine, umesto da republičko rukovodstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koristi Vojvodinu kao pozitivan argument u procesu evropskih integracija, ono pošalje svoje pristalice da protestuju protiv Vlade Vojvodine. Pre 25 godina Vojvodina je srušena na ulici, a tada je usledilo deset najtežih godina i za Vojvodinu i za Srbiju, i zbog toga nećemo dozvoliti nikakve ulične prevrate”, rekao je Pajtić.

Pokrajinski premijer je ocenio da je „deklaracija separatistička ukoliko su Ustav i zakoni ove zemlje separatistički”, obrazloživši da taj dokument „samo traži poštovanje ustava i zakona ove zemlje”.

"Ja ne znam odakle moralno pravo onima koji su vodeći politiku devedesetih doveli do toga da je Srbija izgubila faktički suverenitet nad Kosovom da danas optužuje nas za razbijanje zemlje”, rekao je Pajtić.

On je dodao da se izbori ne raspisuju na ulici, već u parlamentu, i ocenio da je parlamentarna većina „više nego stabilna jer je dvotrećinska”.

(Agencije/B92)

Foto: Printskrin Infobiro
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na S media...






Povezane vesti

PAJTIĆ: Nećemo dozvoliti ulične prevrate

Izvor: Telegraf.rs, 12.Apr.2013

Pokrajinski premijer odbacio tvrdnje da je Deklaracija o AP Vojvodini separatistička i povodom današnjeg mitinga u Novom Sadu rekao da neće dozvoliti ulične prevrate

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.