Izvor: Magyar Szó, 30.Okt.2014, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove godine asfaltirano još sedam ulica

Na teritoriji Subotice se u još sedam ulica izvode radovi na putevima. Peter Blau, direktor Javnog preduzeća Direkcije za izgradnju grada, je za „Mađar so” izjavio da ukupna vrednost radova iznosi 15 miliona dinara, a izvođač radova je „Komgrad”. Direktor kaže da se iz Direkcije nadaju da će do sredine novembra biti gotovi sa asfaltiranjem i obnavljanjem ulica. Ovih dana su počeli pripremni radovi i za izgradnju kolovoza u Ulici grožđa i u Mesnoj zajednici „Peščara”, a put >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << koji povezuje Halaški i Somborski put će biti asfaltiran u dužini od čak 1595 metara.

Predstavnici Ministarstva privrede, grada Subotice i kompanije „Vojput“ potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji kolovoza u Ulici grožđa. Ugovorne strane su se saglasile da ukupna cena za izvođenje radova iznosi tačno 42.232.514,07 dinara, bez PDV-a, odnosno 50.679.016,88 dinara sa PDV-om.

Ministarstvo privrede, kao naručilac, obavezalo se da će za izvedene radove isplatiti iznos od 25.086.113,36 dinara, sa PDV-om, a grad Subotica, kao korisnik, iznos od 25.592.903,53 dinara, isto sa PDV-om.

Ministarstvo privrede je sredstva za realizaciju ovog ugovora rasporedilo na osnovu Odluke o rasporedu i korišćenju sredstava za podršku unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno.

U otvorenom postupku javne nabavke, Ministarstvo privrede je izabralo kompaniju „Vojput“ A.D. Subotica, kao najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na izgradnji kolovoza.

Grad Subotica je sredstva za izvođenje radova, 25.592.903,53 dinara sa PDV-om, obezbedio Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada za 2014. godinu.

Osim vrednosti rada, dobara i usluga neophodnih za izvršenje ugovora, cena obuhvata i troškove organizacije gradilišta, osiguranja i sve ostale zavisne troškove izvođača.

Rok za izvođenje radova je 79 dana, ali će „Vojput“ prema očekivanjima, što je moguće ranije započeti izgradnju, a ukoliko vremenski uslovi to budu dozvoljavali, i realizovati radove pre nastupajuće zime.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.