Otvara se akademija za obuku negovatelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvara se akademija za obuku negovatelja

U Subotici će biti otvoren Regionalne akademije za obuku negovatelja, najavio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, nakon obilaska Gerontološkog kluba "Centar 1".

Centar će biti otvoren kao deo projekta "Razvoj usluga socijalne zaštite u okviru regionalne gerontološke mreže", po programu "Interreg IPA" prekogranične saradnje Srbija - Hrvatska.

Odobrena su sredstva u visini od 600 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evra, a od toga je 300.000 evra namenjeno Subotici.

U junu se očekuje potpisivanje ugovora o realizacija projekta kojim je predviđena kompletna rekonstrukcija Gerontološkog kluba "Centar 1". Pored toga, rekonstruisaće se i partnerske ustanove u Apatinu, kao u Osijeku i Đakovu.

"Oko toga smo se okupili sa zajedničkim zadatkom da standardizujemo neke usluge koje se pružaju na ovim prostorima, odnosno da postavimo zajedničke okvire za pružanje tih usluga", rekao je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Državni sekretar u resornom ministarstvu, Nenad Ivanišević, najavio je da će Regionalna akademija za obuku negovatelja biti otvorena u Subotici i to na jesen.

"Važno je da će se to raditi po standardima EU. Dakle, svako od tih negovatelja koji završi tu obuku moći će da konkuriše ravnopravno na tržište rada u region, što mislim da je prvi ovakav slučaj", istakao je Ivanišević.

Domaćin Gerontološkog kluba "Centar 1", Bojan Sarić Lukendić, kaže da pružaju korisnicima niz usluga.

"Gerontološki klub "Centar 1" otvoren je maja 1979. godine I broji 1790 članova, od kojih je oko 400 aktivnih", objašnjava domaćin.

U toku izvođenja radova Gerontološki klub "Centar 1" biće zatvoren, a korisnicima I članovima u tom period usluge će biti pružene u najbližem klubu. Projekat traje dve godine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Subotici se otvara akademija za obuku negovatelja, sledi rekonstrukcija gerontološkog centra

Izvor: 025info.rs, 23.Apr.2017, 12:29

U Subotici će biti otvorena Regionalna akademija za obuku negovatelja, najavio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, nakon obilaska Gerontološkog kluba Centar 1. Centar će biti otvoren kao deo projekta Razvoj usluga socijalne...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.