Oružana pljačka banke u Subotici, odneto oko milion evra

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružana pljačka banke u Subotici, odneto oko milion evra

U centru Subotice, u Ulici Dimitrija Tucovića oko devet sati došlo do oružane pljačke "Banke Poštanske štedionice". Nema povređenih, a odnet je džak novca, javlja dopisnik RTS-a.
Prema prvim, nezvaničnim informacijama, maskirani napadač sačekao je radnika banke ispred filijale u Dimitrija Tucovića 3, pucao je u vazduh i oteo džak sa novcem.

Očevici iz ulice navode da ga je u automobilu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << italijanskih registarskih oznaka sačekao saučesnik ove pljačke i da su se potom zajedno užurbano odvezli u nepoznatom pravcu.
U subotičkoj policiji su potvrdili RTS-u da se pljačka dogodila, a ekipe MUP-a, uključujući i forenzičke su na uviđaju.
Na licu mesta je i zamenik Višeg javnog tužioca iz Subotice.
Za sada nije poznato koliko je tačno novca otuđeno, u tužilaštvu sumnjaju da je reč o iznosu od oko milion evra. 
Banka Poštanska štedionica, a.d Beograd je povodom pljačke izrazila zadovoljstvo što niko od klijenata i zaposlenih nije povređen.
U saopštenju se navodi i da su preduzete sve neophodne mere bezbednosti i ispoštovana je zakonska regulativa, kao i interne procedure Banke.
Banka je zahvalila zaposlenima i obezbeđenju na profesionalizmu i adekvatnoj reakciji u datoj situaciji, a posebno pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na brzoj reakciji.
"S obzirom na adekvatnu tehničko-tehnološku opemljenost, Banka Poštanska štedionica će pružiti svu neophodnu podršku istražnim organima u cilju rasvetljavanja ovog slučaja", navodi u saopštenju Banka Poštanska štedionica, a.d., Beograd.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Oružana pljačka banke u Subotici, odneli džak s milion evra VIDEO

Izvor: B92, 16.Okt.2019

U centru Subotice, u Ulici Dimitrija Tucovića jutros oko 9 h izvedena oružana pljačka Banke "Poštanske štedionice"...Nema povređenih, a odnet je džak novca, javlja RTS...Prema prvim, nezvaničnim informacijama, maskirani napadač sačekao je radnika banke ispred filijale u Dimitrija Tucovica 3,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.