Nova oprema Školskom centru Dositej Obradović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 11:54

Nova oprema Školskom centru "Dositej Obradović"

Nakon više decenija rada na zastareloj opremi, jedna od retkih obrazovnih institucija u zemlji koja se bavi obrazovanjem i rehabilitacijom gluve i nagluve dece dobila je novu, najsavremeniju opremu. Ta oprema će doprineti kako ranom otkrivanju problema sa sluhom kod dece, tako i boljoj stimulaciji razvoja ovog čula. Ta škola nalazi se u Subotici, a oprema je nabavljena zalaganjem lokalnog Rotari kluba i pomoći rotarijanaca širom sveta.

Naporima članova Rotari kluba Subotica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u poslednje dve godine prikupljeno je šezdeset i pet hiljada evra za potrebe Školskog centra "Dositej Obradović".

Tim sredstvima opremljen je kabinet za audiometriju i slušne i govorne vežbe i obezbeđena oprema za rano otkrivanje oštećenja sluha, rehabilitaciju, stimulaciju govorno-jezičkog razvoja.

"Oprema koju smo dobili je takva da možemo zaista de se pohvalimo najsavremenijim uslovima rada, ne samo kada je u pitanju rano otkrivanje slušnog oštećenja, nego i u oblasti rane intervencije, kao i u oblasti kontinuiranog govorno-jezičkog razvoja"- smatra direktorka Školskog centra "Dositej Obradović" Subotica Nataša Nimčević.

Sredstva za ovu donaciju prikupili su članovi Rotari klubova širom sveta, pa su tako donacije stizale čak i iz Brazila.

"Kritičan period u razvoju sluha i govora je upravo u tim početnim stadijumima. I ako ne postoji odgovarajuća oprema, njihovi životi će drugačiji biti nego ako smo uspeli da sprovedemo ovaj projekat u delo, i da promenimo bar jedan život – mi smo uspeli i promenili ceo svet", rekao je predsednik Rotari kluba Subotica Slobodan Anić.

Sličan projekat rotarijanci su sproveli pre pet godina, kada je vrednom donacijom obnovljeno Dečje odeljenje Opšte bolnice u Subotici.

"Tu smo za našu zajednicu, tu smo za sve da pomognemo i da promovišemo humanitarni rad Rotari pokreta"- poručila je prethodna predsednica Rotari kluba Subotica Katja Puleva.

Rotari pokret u Subotici ima tradiciju dužu od stotinu godina, a iza njih su brojne humanitarne akcije.

Školski centar "Dositej Obradović" jedna je od retkih rehabilitacionih ustanova u zemlji za edukativno i profesionalno osposobljavanje gluvih i nagluvih lica.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.