Nova fabrika italijanskog investitora u Subotici

Izvor: RTS, 17.Maj.2018, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fabrika italijanskog investitora u Subotici

U Subotici je, samo šest meseci od početka izgradnje, otvorena fabrika "Plastikam Ist", kojom se italijanski investitor pridružio svetskim kompanijama u industrijskoj zoni u Malom Bajmoku. U fabriku je investirano tri miliona evra, a u prvoj fazi zaposleno je trideset radnika.
Nakon 60 godina poslovanja, italijanska porodična kompanija za proizvodnju plastičnih komponenti za elektroindustriju "Kaminada" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odlučila je da svoju prvu fabriku u inostranstvu izgradi u Srbiji.

"Razlog za naš izbor Srbije je konkurentna radna snaga, stručnost i dobra organizacija poslovanja, što je stavlja u među najbolje za poslovanje među istočnoevropskim zemljama", rekao je Aldo Kaminada, direktor kompanije "Kaminada".
"Italija sa Srbijom ove godine želi da ostvari četiri milijarde evra trgovinske razmene", objašnjava Matijas Klajvaz, ataše za ekonomiju Ambasade Italije u Beogradu.
Svi nivoi vlasti u Srbiji predano su radili da se investitoru obezbedi brz i nesmetan početak poslovanja.
"Svedoci smo da je Srbija stabilno mesto za strana ulaganja, pre svega zahvaljujući temeljnoj i ne lakoj politici reformi predsednika Aleksandra Vučića", istakao je Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog upravnog okruga.
"Činjenica je da dajemo tri do pet hiljada evra po novootvorenom radnom mestu, a obuhvat je od deset do sto radnih mesta", naglasio je Ognjen Bijelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, koji je pozvao rukovodstvo fabrike da već od septembra konkuriše.
Svi proizvodi fabrike „Plastikam Ist" namenjeni su izvozu, a jedan od najvažnijih partnera je kompanija „Ametek" koja takođe posluje u subotičkoj industrijskoj zoni.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.