Nastavlja se šminkanje subotičkih ulica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se "šminkanje" subotičkih ulica

Nastavlja se rekonstrukcija i rehabilitacija ulica u Subotici. Grad Subotica je budžetom za 2019. godinu za ovaj posao predvideo 105 miliona dinara.

U prvih deset meseci ove godine u Subotici je obnovljeno oko 4,5 kilometara ulica i 5 kilometara trotoara. Radi se na nekoliko lokacija, a jedna od njih je i ulica Braće Majer, u kojoj će ceo potez od Radijalca do Kelebijskog puta u dužini od 660 metara biti presvučen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novim, habajućim slojem debljine 5 centimetara.

"Videli ste da smo krenuli sa proširenjima kolovoza još prošle godine, da bi protočnost saobraćaja bila bolja i da bi se vozila lakše mimoilazila. Već sledeće nedelje nastavljamo sa tim proširenjima kolovoza. U ulici Matije Gupca, dakle od Kumičićeve do Blaška Rajića u dužini od oko 500 metara takođe ćemo proširiti kolovoz sa 4 na 5 metara, kao i Palmotićevu ulicu", objašnjava Predrag Radivojević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Paralelno sa ovim poslovima nastavlja se radovi na rekonstrukciji i dogradnji ulice Maksima Gorkog u centru Subotice.

Nakon ovih radova i proširenja kolovoza trakama za "leva" skretanja, ubrzaće se protok vozila i značajno smanjiti gužve na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u Subotici. Radovi bi trebali da se završe do kraja godine.

"Znate da smo tamo naišli na velike problem što se tiče podzemnih instalacija. Podsetiću vas da tamo prolaze magistralni vodovi EPS-a, magistralni vodovi Telekoma i zato se radi pažljivo da se svi ti vodovi ne oštete. Rok je 25.decembar i nadamo se i nadzor i svi radimo na tome da to bude završeno u tom roku", dodaje Radivojević.

Grad Subotica je putem konkursa Uprave za kapitalna ulaganja za ovu značajnu investiciju obezbedila sredstva u visini od 73,1 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.