Miškeljin i Sabo pobednici subotičkog polumaratona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miškeljin i Sabo pobednici subotičkog polumaratona

Ivan Miškeljin i Nora Sabo pobednici su prvog subotičkog polumaratona, organizovanog u sklopu obeležavanja Dana grada. Startovalo je više od 500 trkača, od koji su neki odabrali trku zadovoljstva na pet kilometara.

Ovako je počela istorijska, prva subotička trka kroz istoriju sa 350 trkača, a sat vremena, 18 minuta i 38 sekundi kasnije prvi je kroz cilj protrčao Ivan Miškeljin, najbolji u muškoj konkurenciji prvog subotičkog polumaratona. Pet minuta kasnije kroz cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je protrčala i Nora Sabo, najbolja u ženskoj konkurenciji.

"Prvi put sam u Subotici danas, prvi put trčim kroz ovaj vaš grad i stvarno sam oduševljen koliko zelenila imate. Vrućina je, inače, veoma jaka, ali puno krošnji, puno drveća, mnogo mi je olakšalo", rekao je pobednik.

Staza je koncipirana tako da su učesnici, prolazeći pored zdanja i spomenika, mogli da se upoznaju sa istorijom Subotice, njenom arhitekturom i poznatim ličnostima i sportistima.

"Subotica itekako ima šta da ponudi trkačima na trasi. Imamo verlo lepe građevine i svakako smo to želeli da ponudimo i pokažemo trkačima iz zemlje i iz inostranstva", ističe član Organizacionog odbora Balint Pastor.

Iako je poznata po ultramaratonskim trkama, Subotica je po prvi put bila domaćin polumaratona, i to u sklopu obeležavanja Dana grada.

"Ima puno pozitivne energije i ja sam zaista oduševljena, nadam se da ću sledeće godine možda čak i ja trčati polumaraton. Da li ću da istrčati, ne znam, ali nadam se da ću bar pokušati", rekla je promoterka subotičkog polumaratona Nataša Kovačević.

Pored polumaratona, organizovana je i trka zadovoljstva na pet kilometara, sa oko 170 učesnika. U ovoj kategoriji pobednici su Adrian Malagurski i Katarina Pohlod.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.